latinica  ћирилица
18/10/2019 |  18:57 ⇒ 20:11 | Autor: SRNA

Miliću u Skoplju uručeno priznanje "Globallokal"

Na drugom Svjetskom kongresu preduzetnika u Skoplju gradonačelniku Brčkog Siniši Miliću uručeno je međunarodno priznanje "Globallokal", čime je distrikt Brčko proglašen regionalnom zajednicom za kreiranje dobrog ambijenta za razvoj preduzetništva u centralnoj i jugoistočnoj Evropi.
Siniši Miliću uručeno priznanje "Globallokal" - Foto: SRNA
Siniši Miliću uručeno priznanje "Globallokal"Foto: SRNA

Iz Vlade Brčko distrikta saopšteno je da je ovoj lokalnoj zajednici priznanje pripalo zbog pogodnosti koje nudi, kao što su povoljan geografski položaj, multietničnost sredine sa autonomnom zakonodavnom, izvršnom i sudskom vlašću, dobro razvijenom putnom infrastrukturom, te zbog značaja rijeke Save i luke Brčko.

Posebno su pomenute i podsticajne mjere za preduzetnike u smislu brojnih olakšica fiskalnog i nefiskalnog karaktera, navodi se u saopštenju.

Milić je izrazio zahvalnost zbog činjenice da je Brčko izabrano među 36 najboljih gradova i zajednica Sjeverne Makedonije, Srbije, Hrvatske, Slovenije i BiH, te naglasio značaj učešća na kongresu koji je održan od 12. do 18. oktobra.

- Ovakvi događaji podstiču dijalog i saradnju s ciljem kvalitetnijeg i bržeg povezivanja država i gradova sa područja jugoistočne Evrope, ali i šire. Izuzetna je prilika da na stručnoj i naučnoj platformi otpočnemo raspravu preduzetnika, ekonomista, poslovnih ljudi, stručnjaka i političara o značaju preduzetništva za ukupan društveni razvoj - rekao je Milić.

On je naglasio značaj primjene Zakona o podsticajima u privredi u Brčkom i istakao da distrikt od ostalih lokalnih zajednica izdvaja činjenica da je po osnovu raznih investicionih olakšica i podsticaja od početka primjene zakona isplaćeno oko 50.000.000 KM, saopšteno je iz Vlade Brčko distrikta.