latinica  ћирилица
19/10/2019 |  18:57 ⇒ 22:23 | Autor: SRNA

Srpski i ruski narod snaga protiv falsifikovanja istorije (FOTO/VIDEO)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da narodi koji su pretrpjeli užasna staradnja u Drugom svjetskom ratu predstavljaju snagu protiv falsifikovanja istorije.
Medvedev i Vučić - Foto: RTS
Medvedev i VučićFoto: RTS

Vučić je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa ruskim premijerom Dmitrijem Medvedovim rekao da Rusija i Srbija imaju izuzetne prijateljske odnose i da dvije zemlje saradnju razvijaju na način da jedni drugima pomažu u međunarodnim institucijama.

- Čini mi se da posle mnogo susreta sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom i premijerom Medvedovim mogu da kažem da su naši odnosi na najviše niovu, da su puni povjerenja i uvažavanja stavova - rekao je Vučić u Beogradu.

Vučić je govorio i o trgovinskoj razmjeni za koju je rekao da iz godine u godinu raste, te da Srbija ima najveći izvoz u Rusku Federaciju, te istakao da su zainteresovani za nastavak saradnje.

On je zahvalio Medvedevu što je danas u posjeti u Beogradu gdje se osjeća velika čast što je ruski premijer na proslavi 75 godina od oslobođenja Beograda.

Vučić je rekao da je zadovoljan što je i ruski premijer danas primijetio napredak Vojske Srbije, čijem je prikazu danas prisustvovao na vojnom aerodromu u Batajnici.

Ruski premijer Dmitrij Medvedev zahvalio je Srbiji za poziv da dođe na obilježavanje 75 godina od oslobođenja Beograda, te istakao kako ne idealizuje države već da su narodi istiniti tvorci istorije.

Medvedev je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu istakao da su ovdje pobijedili fašizam i oslobodili Evropu od koncentracionih logora i ropstva.

On je istakao značaj ovakvih obilježavanja kao što je današnji, te pomenuo omladinu koja je prisustvovala polaganju vijenaca.

Kada je riječ o Kosovu, Medvedev je rekao da se stav Rusija zasniva na Rezoluciji 12 44 i da daje podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.

Govoreći o ekonomskim odnosima, ruski premijer je istakao da danas potpisani dokumenti svjedoče o razvoju ekonomije, te pomenuo sferu željeznica.

Medvedev je pomenuo i nuklearnu tehnologiju, te napomenuo da, ako se i u toj oblasti potpisuju određena dokumenta, to onda govori o međusobnom povjerenju.

On je zapazio da u Srbiji rade velike kompanije i da doprinose njenom budžetu, te naveo primjer Naftne industrije Srbije.

Medvedev je dodao da se tokom njegove današnje posjete razgovaralo o Turskom toku, za koji je rekao da stvoriti puno radnih mjesta i puno prihoda.