latinica  ћирилица
19/10/2019 |  22:03 ⇒ 20/10/2019 | 08:52 | Autor: RTRS

Cvijanović: Ekonomske teme u fokusu razgovora sa Medvedovim

Predsjednica Republika Srpske Željka Cvijanović istakla je da fokus razgovora sa ruskim premijerom Dmitrijem Medvedovim bio na ekonomskim pitanjima.

- Razmijenili smo mišljenja o važnim stvarima. Naravno da smo mi u Republici Srpskoj zainteresovani za nastavak ekonomske saradnje, koji su već ranije trasirani. Prioritetno smo vezani za gasifikaciju i to je stvar kojoj su se posvetile institucije Republike Srpske, ali otvaraju se i neka nova poglavlja - poručila je predsjednica Republike Srpske za RTRS nakon svečane akademije povodom godišnjice oslobođenja Beograda.

Ona je istakla da je veoma važna uloga Ruske Federacije i na međunarodnom planu, pogotovo za Republiku Srpsku.

- Važno je da Rusija u Savjetu bezbjednosti govori jezikom istine. Ali isto tako važno je da Rusija generalno posmatra prostor našeg regiona na balansiran način. U BiH postoje različiti uticaji, a zvanično Sarajevo sa još nekim zapadnim državama nepravedno nas stavlja u žižu interesovanja. Važno je da smo rekli Medvedovu iz svog ugla kako vidimo BiH, koja je paralizovana već godinu dana, iako se vlast mogla i morala formirati. Ipak, fokus ovog razgovora bio je na privrednim temama - zaključila je Željka Cvijanović.