latinica  ћирилица
21/10/2019 |  17:53 ⇒ 22/10/2019 | 08:18 | Autor: RTRS

Tragedija u banjalučkom naselju Lazarevo; U požaru stradala žena (FOTO)

Tragedija u Banjaluci. 64-ogodišnja žena stradala je u velikom požaru, koji je zahvatio objekat za proizvodnju i prodaju spužve u banjalučkom naselju Lazarevo. Nakon dvočasovne borbe, vatrogasci su ugasili požar.

Gotovo sve vatrogasne snage u Banjaluci bile su angažovane u gašenju vatrene stihije, koja je odnijela jedan ljudski život. Kuća, u kojoj je bio poslovni prostor za proizvodnju i prodaju spužve, potpuno je izgorjela.

U 11 časova 55 minuta banjalučki vatrogasci primili su informaciju o požaru. Ubrzo nakon toga glavna ulica u naselju Lazarevo u potpunosti je bila blokirana. Na teren je izašlo 20 vatrogasaca u 12 vatrogasnih vozila.

Lazarevo-požar (Foto: RTRS)

Od vatrene stihije koja se brzo proširila, one koji su se zatekli u objektu spasavale su komšije i očevici. Akciju vatrogasaca u šoku su pratili brojni građani.

Komandant kaže da su vatrogasci su s prvim vozilom u akciju krenuli i prije prvog poziva, jer su vidjeli dim koji je u pojedinim trenucima dostizao i više od deset metara u vazduh. Po dolasku, u objektu nisu zatekli ugrožene. Primjetili su samo ženu koja je ležala na podu, ali je već bilo kasno.

- Ništa mi nismo našli u kući da je trebalo spasavati osim ove osobe i nju smo jedva primijetili, jer je bila poklopljena ovim materijalom koji je pao sa plafona - rekao je komandant Vatrogasne jedinice Banjaluka Miroslav Malinić.

Požar u Lazarevu (Foto: RTRS)

Iako je akcija bila izuzetno opasna, niko od vatrogasaca nije povrijeđen. Uspjeli su da spriječe širenje požara na okolne objekte.

- Bila je jako teška zato što kompletan objekat bio je naslonjen jedan na drugi. Spužva je unutra, pregradni zidovi, puno materijala. Tešak požar za vatrogasce - naveo je Malinić.

Uzrok požara, ali i materijalna šteta trebalo bi da budu poznati nakon uviđaja. Prema nepotvrđenim informacijama, požar je buknuo iza kuće, u skladištu.