latinica  ћирилица
22/10/2019 |  13:05 ⇒ 17:06 | Autor: RTRS

Banjaluka: Novo fudbalsko igralište sa vještačkom travom kod Delte

Grad Banjaluka planira dogodine izgradnju novog, savremenog fudbalskog terena sa vještačkim travnjakom u blizini tržnog centra Delta planet u produžetku parka za pse, saopšteno je iz Gradske uprave.
Mjesto budućeg fudbalskog igrališta (Foto: banjaluka.rs.ba) -
Mjesto budućeg fudbalskog igrališta (Foto: banjaluka.rs.ba)

Izgradnju će finansirati Grad Banjaluka koji je i incijator projekta.

Iz Gradske uprave navode da će, u okviru priprema za realizaciju projekta, za nekoliko dana biti raspisan tender za prvu fazu izgradnje igrališta vrijednu 230.000 KM.

Prva faza izgradnje obuhvatiće grube građevinske radove kao što su iskopavanje zemljišta, postavljanje tampona i odvodnja vode od padavina.

- Planirano je da dogodine postavimo vještačku travu, nakon čega bi teren bio spreman za upotrebu - navode iz Odjeljenja za komunalne poslove koje vodi aktivnosti na izgradnji novog igrališta.

Gradonačelnik Igor Radojičić izjavio je da se grad odlučio na ovaj korak nakon što je nekoliko fudbalskih klubova iskazalo potrebu za novim mjestom za treniranje pošto im postojeći kapaciteti nisu dovoljni.

- Ideja je da terenom upravlja Sportski centar Borik i da bude na raspolaganju svim klubovima koji imaju veći broj članova, a nemaju dovoljno termina za treniranje na vlastitim terenima - rekao je Radojičić.

Iz Odjeljenja za komunalne poslove napominju da je planirana izgradnja još jednog fudbalskog terena sa atletskom stazom, o čemu su predstavnici grada već razgovarali sa rukovodstvom Fudbalskog kluba Borac.