latinica  ћирилица
22/10/2019 |  15:05 ⇒ 15:12 | Autor: SRNA

Prijedor: Kažnjeno više od pola kontrolisanih traktorista

Pripadnici prijedorske Policijske uprave kontrolisali su 169 vozača traktora, a prekršajne sankcije izrekli za 97 ili 57,4 odsto, saopšteno je danas iz ove uprave.
Traktori (arhiv) -
Traktori (arhiv)

- Budući da je u toku sezona poljoprivrednih radova, Policijska uprava Prijedor apeluje na vozače traktora da poštuju saobraćajna pravila i propise, odnosno da vožnju prilagode uslovima na putu, upravljaju tehnički ispravnim traktorima i tokom vožnje koriste zakonom propisano žuto rotaciono svjetlo, kako bi zaštitili sebe i druge učesnike u saobraćaju - navedeno je u saopštenju.

Akcija pojačane kontrole vozača traktora, s akcentom na ispravnost svjetlosnosignalnih uređaja na traktorima, korištenje žutog rotacionog svjetla, kao i psihofizičkog stanja vozača, realizovana je od srijede do ponedjeljka, 16. do 21. oktobra.

U devet mjeseci ove godine na području Policijske uprave Prijedor dogodilo se 15 saobraćajnih nezgoda u kojima su učestvovali traktori i prilikom čega je pet lica smrtno stradalo, a jedno zadobilo teške tjelesne povrede.