latinica  ћирилица
22/10/2019 |  18:46 ⇒ 23/10/2019 | 08:09 | Autor: RTRS

Čubrilović: Medvedev dao podršku Srpskoj

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je za RTRSe da je posjeta ruskog premijera Dmitrija Medvedeva Srbiji, povodom 75 godina od oslobođenja Beograda u Drugom svjetskom ratu, još jedan dokaz dobre saradnje ruskog i srpskog naroda.

Istakao je da treba imati u vidu činjenicu da su jubilej kakav je 75 godina od oslobađanja Beograda slavili pobjednici.

- Svakako da značaj kakav je dala Rusija oslobađanju Beograda i samo prisustvo predsjednika Vlade Dmitrija Medvedova na jednoj takvoj akademiji i sa velikim brojem ljudi koji su došli iz Rusije - rekao je Čubrilović.

Podsjetio je da su potpisani i mnogi sporazumi, kao i da je i Moskva drugi dan vatrometom obilježila osobađanje Beograda.

- Srbija nije sama u obilježavanju svog jubileja. Ima podršku velike zemlje poput Rusije i to je prijateljstvo koje traje dugi niz godina, na ovaj način je samo potvrđeno - rekao je Čubrilović.

Naveo je da mnogi ne gledaju blagonaklono na ovaj odnos i smatra da nema razloga da se to gleda drugim očima.

Podsjetio je da su i zvaničnici Srpske imali sastanak sa ruskim premijerom. - Predsjednica Željka Cvijanović, Milorad Dodik /srpski član Predsjedništva BiH/ i ja smo bili na sastanku sa Medvevodom koji je prošao veoma prijatno.

- Medvedev je dao podršku i Republici Srpskoj i projektima koje oni vide ovdje. Јa vidim samo ekonomski prosperitet implementirajući te projekte, koji svima u BiH mogu doći - rekao je predsjednik NSRS.