latinica  ћирилица
22/10/2019 |  19:04 | Autor: RTS

Počinje NBA liga (VIDEO)

Posle 131 dana pauze, koliko je prošlo od šestog meča finalne serije između Reptorsa i Voriorsa, u noći između utorka i srijede počinje nova sezona NBA lige.
NBA liga - Foto: RTS
NBA ligaFoto: RTS

Šampion Toronto ostao je bez čoveka koji im je donio titulu, Kavaja Lenarda, koji sada sa svojim novim timom, L.A. Klipersima, slovi za prvog favorita za prsten. Tu su naravno njihove gladne i ambiciozne komšije Lejkersi sa Dejvisom i DŽejmsom, Јanisov Milvoki ali i Јokićev Denver. Srbiju u najjačoj ligi na svijetu predstavljaju šest igrača i dva pomoćna trenera.

Iako je uzbuđenje u Americi i širom svijeta zbog početka nove NBA sezone veliko, mnoge je zabrinuo sukob koji se zbog tvita Derila Morija i podrške protestima u Hongkongu dogodio početkom oktobra.

Uslijedila su blaga izvinjenja, ili bolje rečeno izražavanja žaljena zbog te objave, a onda i izjava komesara  Adama Silvera, koji je podržao Morijevo pravo na slobodu govora, dodatno naljutio kineske partnere.

Uslijedile su snažne mjere sa kineske strane, ukinuti su prenosi Hjustona na kineskoj televiziji i ostalim platformama, kao i sponzorski ugovori kineskih kompanija sa tom franšizom. Ima i najava ostalih kompanija da će preispitati odnose sa ligom zbog novonastale sitaucije.

Šteta se već mjeri milionima dolara, a razriješenje cijelog sukoba i dalje nije moguće predvidjeti... 
 
Prvi mečevi u novoj NBA sezoni igraju se u noći utorka na srijedu. Reptorsi će u Torontu prvo dobiti šampionske prstenove, a potom od 02.00 časa igrati protiv Nju Orleansa.

Pakleno će biti dva i po sata kasnije u Kaliforniji, gdje će u "Stejplsu" snage odmjeriti Klipersi i Lejkersi.