latinica  ћирилица
23/10/2019 |  08:15 ⇒ 14:14 | Autor: RTRS

Beograd: Promocija studije o Srebrenici i izdanja ANURS

Na Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu biće promovisana studija "Srebrenica - stvarnost i manipulacije".
64. Sajam knjiga u Beogradu - Foto: RTRS
64. Sajam knjiga u BeograduFoto: RTRS

Promociji će prisustovati ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović.

Promocijom djela "Srebrenica - stvarnost i manipulacije" na Sajmu knjiga će prvi put biti javno publikovan srpski stav i naučno-stručno viđenje događaja oko Srebrenice, odnosno da se na tom području desio zločin, ali ne genocid, što je stav i domaćih i stranih eksperata - učesnika međunarodne naučne konferencije koja je ove godine održana u Banjaluci.

Studija je objavljena na srpskom i engleskom jeziku.

Na Sajmu će danas svoja izdanja predstaviti i Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske.

ANURS će promovisati Zbornik radova "25 godina Republike Srpske-specijalne i paralelne veze", predsjednika ANURS Rajka Kuzmanovića.

Biće promovisani i Zbornik radova "Stanje i perspektive razvoja sela u Republici Srpskoj", o kojem će govoriti potpredsjednik ANURS Vaskrsija Јanjić, te Zbornik radova "Savremeni materijali" i istoimeni naučni časopis, o kojima će govoriti generalni sekretar ANURS Dragoljub Mirjanić.

Na ovoj manifestaciji biće promovisan i Zbornik radova "Visoko obrazovanje - putevi i stranputice" i zbornik radova "Nastava istorije u Republici Srpskoj - stanje i perspektive", o kojima će govoriti Drago Branković.

Planirana je i promocija Zbornika radova "Srpska filozofija ili filozofija kod Srba" i knjiga autora Alekse Buhe "Kraći filozofski i politički spisi", o kojoj će govoriti autor, te časopis "Građa o prošlosti Bosne", o kojem će govoriti profesor Radivoj Radić.