latinica  ћирилица
23/10/2019 |  10:56 ⇒ 11:19 | Autor: SRNA

Bijeljinski SNSD stabilan, cilj - pobjeda na lokalnim izborima

Situacija u Gradskom odboru SNSD-a Bijeljina je stabilna, a aktivnosti usmjerene na pripremu lokalnih izbora koji će biti održani iduće godine, izjavio je predsjednik ovog odbora Nedeljko Ćorić.
Nedeljko Ćorić -
Nedeljko Ćorić

Ćorić je istakao da su prethodnih dana građani u pojedinim tabloidnim medijima i portalima mogli pročitati senzacionalističke vijesti o nezadovoljstvu i problemima u gradskoj organizaciji SNSD-a Bijeljina sa spekulacijama o smjenama i ostavkama, poručivši da su to neistine.

- Kao predsjednik Gradskog odbora u interesu javnosti, a posebno naših simpatizera, mogu odgovorno reći da to ne može biti dalje od istine i da su u pitanju izmišljeni i plaćeni tekstovi onih koji ne žele dobro ovom gradu i našoj stranci - naveo je Ćorić, koji je i poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

On je istakao da je gradska organizacija SNSD-a Bijeljina jedna od najvećih i najorganizovanijih u Srpskoj, ali da to sa sobom povlači i visok stepen odgovornosti, saopšteno je iz Gradskog odbora SNSD-a Bijeljina.

- Naš fokus u ovom periodu je rad na terenu, razgovori sa građanima na rješavanju njihovih problema i potreba i priprema za lokalne izbore koji nas očekuju 2020. godine - naveo je Ćorić.

On je saglasan sa analizama koje ove napade tumače kao pokušaj da se naruši ugled SNSD-a i umanji rastuća popularnost koju ova stranka uživa u Bijeljini.

- Iza ovih napada vjerovatno stoje oni kojima smeta ugled SNSD-a u Bijeljini. Uprkos nepovoljnim političkim okolnostima, u prethodna dva izborna ciklusa zabilježili smo odlične rezultate. Na prethodnim opštim izborima čak i pobjedu za nivoe Narodne skupštine Republike Srpske i parlamenta BiH, a značajno smo doprinijeli ukupnoj pobjedi SNSD-a za predsjednika Srpske i srpskog člana Predsjedništva - podsjeća Ćorić.

On je poručio da je gradska organizacija SNSD-a od tada dodatno ojačala i da vjeruju da, u saradnji sa tradicionalnim koalicionim partnerima, mogu pobijediti i na lokalnim izborima.

- To je očigledno upalilo crveni alarm kod pojedinaca koji to ne žele i otuda i dolaze ovi neutemeljeni napadi - kaže Ćorić.

On je istakao da su bilo kakvi pokušaji destabilizacije SNSD-a osuđeni na propast i da se jedinstvo unutar stranke ne smije dovesti u pitanje.

- U velikoj organizaciji kao što je SNSD prirodno je da ponekada postoje različita mišljenja i razmišljanja o pojedinim pitanjima i da pojedinci ili grupe mogu biti nezadovoljni nekom politikom ili odlukom. Kao demokratska stranka mi dopuštamo, pa čak i podržavamo, takvu raspravu, ali uvijek i na prvom mjestu mora biti interes Republike Srpske i interesi građana, što je ujedno i interes i politika SNSD-a - naveo je Ćorić.

Prema njegovim riječima, SNSD ne gleda blagonaklono na pojedince koji lične interese i frustracije stavljaju ispred zajedničkih interesa i takvi pojednici brzo budu politički kažnjeni upravo od građana na izborima.

- Mi smo od naroda dobili mandat da ih zastupamo i borimo se za njihove potrebe, a ne da se bavimo političkim igrama i smicalicama - naglasio je Ćorić.

Ćorić kaže da je najvažniji cilj Gradskog odbora pobjeda na lokalnim izborima i smjena, kako je naveo, nesposobne vlasti predvođene SDS-om.

- Građani Bijeljine mogu biti sigurni da se SNSD ne bavi izmišljanjem i produkovanjem afera koje ne postoje nego da predano radi na formulisanju politika i strategije koji će na čelo Bijeljine dovesti ljude kakve Bijeljina zaslužuje. Sigurni smo da ćemo jedinstveno i složno ući u kampanju za naredne lokalne izbore, te da ćemo naredne jeseni dobiti novu vlast koja će donijeti novu energiju i nadu građanima Bijeljine i Semberije - poručio je Ćorić.