latinica  ћирилица
23/10/2019 |  14:40 ⇒ 15:23 | Autor: srpskainfo.com

Očevici o nesreći kod Kozarske Dubice: Vozač nije stao na znak "stop" (FOTO)

U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila kod Kozarske Dubice poginula je jedna osoba, a četiri su povrijeđene.
Udes-Kozarska Dubica (foto:rtv-kd) -
Udes-Kozarska Dubica (foto:rtv-kd)

Do teške nesreće u Kozarskoj Dubici je najvjerovatnije došlo zato se što vozač "audija" nije zaustavio na znak "stop", te je uletio u "makazice", tvrde očevici pomenute nesreće.

Oni su pojasnili da je do nesreće došlo na izlazu iz Kozarske Dubice, na putu prema Gradišci. U ovoj nesreći jedna osoba je poginula, a više osoba je povrijeđeno, među kojima su trudnica i dijete.

– Na tom putu postoji znak "stop", na koji se mora zaustaviti i propustiti vozače iz pravca Gradiške, jer oni imaju prednost. Najvjerovatnije da trudnica, koja je upravljala "audijem", nije dobro poznavala put, pa nije znala da se mora zaustaviti – kaže sagovornik za Srpskainfo.

Dodaje da je ona naišla na kombi koji se zaustavio na saobraćajni znak, krenula je da ga zaobiđe i tada je udarila u "ford fiestu", koji se kretao iz suprotnog smijera.

Foto: RTV KD

– Došlo je do direktnog sudara ova dva vozila i tom prilikom je poginuo vozač u tom "fordu". Na sreću, u "audiju" su se aktivirali svi vazdušni jastuci, pa su spasli život trudnice, ali i djeteta koje je bilo s njom – ističe očevidac.

Prema njegovim riječima, u trenutku sudara iza "forda" se kretao automobil "audi A3", kojim je upravljala starija žena.

– Kada je vidjela sudar, ona se prepala i udarila jedno od vozila, nakon čega je sletjela na nasip pored puta – ispričao je očevidac.

Povezane vijesti:

U udesu kod Kozarske Dubice jedna osoba poginula, četvoro povrijeđenih