latinica  ћирилица
23/10/2019 |  15:43 ⇒ 15:57 | Autor: SRNA

Kamion sa tijelima stigao iz Bugarske

Kamion u čijoj su prikolici pronađena tijela 39 osoba došao je u Veliku Britaniju iz Bugarske, saopštila je policija Eseksa nakon što su tijela pronađena u industrijskom kompleksu u istočnom dijelu Londona.
Kamion u kojem je otkriveno 39 tijela -
Kamion u kojem je otkriveno 39 tijela

U saopštenju se navodi da su u prikolici pronađena tijela 38 odraslih osoba i jednog tinejdžera.

Policija je uhapsila dvadesetpetogodišnjeg državljanina Sjeverne Irske, koji je vozio kamion. On je osumnjičen za ubistvo.

Iz policije ističu da je kamion u Britaniju stigao preko ostrva Anglsi u subotu, 19. oktobra.

Zamjenik šefa policije Pipa Mils izjavila je da je prvi prioritet identifikovanje žrtava, ali da se očekuje da će taj proces dugo potrajati.

Državna kriminalistička agencija saopštila je da je poslala službenike kako bi pomogli u otkrivanju organizovanih kriminalnih grupa koje bi mogle biti povezane sa ubistvima.

Portparol bugarskog Ministarstva spoljnih poslova saopštio je da nije potvrđeno da je kamion prijavljen u Bugarskoj, kao i da nacionalnost žrtava nije poznata.

Premijer Velike Britanije Boris DŽonson izjavio je da je ovo nezamisliva i zaista srceparajuća tragedija.

On je rekao da bi sve trgovce ljudima trebalo uhapsiti i izvesti ih pred lice pravde, javio je Bi-Bi-Si.

Lider britanske Laburističke partije DŽeremi Korbin izjavio je da se radi o nevjerovatnoj ljudskoj tragediji.

Reporter Bi-Bi-Sija Piter Voker javio je sa lica mjesta da je situacija na mjestu zločina "prilično haotična" i da broj prolaznika i novinara nastavlja da raste.

Britanski ministar unutrašnjih poslova Priti Patel rekla je ranije danas da je "šokirana i tužna" povodom vijesti o pronalaženju 39 tijela u brodskom kontejneru u industrijskom kompleksu u istočnom dijelu Londona.