latinica  ћирилица
23/10/2019 |  16:27 | Autor: SRNA

Kasipović: Stipendisti - velika nada Srpske

Potpredsjednik Vlade Republike Srpske Anton Kasipović rekao je danas u Banjaluci da prva generacija stipendista Dobrotvornog udruženja "Privrednik Republike Srpske" ima veliku odgovornost jer se od njih očekuje da postanu oslonac Srpske.
Anton Kasipović - Foto: SRNA
Anton KasipovićFoto: SRNA

Kasipović je rekao je da se mnogo očekuje od prve generacije stipendista, koja se dokazala trudom, radom i znanjem.

- Objektivno govoreći, nema Srpska u šta drugo gledati, osim u napredak u vašima karijerama, vaše obrazovanje, trud i rad - poručio je Kasipović na svečanoj akademiji povodom prijema prve generacije stipendista u Dobrotvorno udruženje "Privrednik Republike Srpske".

Kasipović je izrazio zahvalnost svima koji su, slijedeći ono što traje više od stotinu godina, prepoznali mogućnosti i dobra rješenja privrednika.

- Zahvaljujemo i delegaciji iz Srbije, odnosno Vojvodine i Novog Sada jer su bili dovoljno inspirativni da podstaknu identična razmišljanja i u Banjaluci i Srpskoj - naglasio je Kasipović.

On je poručio da će Vlada, predsjednik Srpske Željka Cvijanović i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik podržavati stipendiste.

Kasipović je zamolio predstavnike Udruženja "Privrednik Republike Srpske" da mu dostave formular kako bi rad udruženja pomogao ličnim prilogom.

Dobrotvorno udruženje "Privrednik Republike Srpske" uručilo je danas 34 stipendije za 26 učenika i osam studenata iz porodica slabijeg imovinskog stanja.