latinica  ћирилица
23/10/2019 |  18:04 ⇒ 20:34 | Autor: SRNA

Nema cjelovitog plana za rješavanje problema migranata

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da u BiH nema cjelovitog plana za rješavanje problema migranata i da se u vezi sa tim veoma kasni, navodeći da Savjet ministara u tehničkom mandatu Predsjedništvu BiH nije dostavio nijedan prijedlog koji bi mogao biti održiv.

- Prije je bio dostavljen prijedlog da na granice BiH budu izvedene Oružane snage, nakon čega sam rekao da to ne može i nije se desilo. Zatim je traženo da policija Federacije BiH bude razmještena na granicu prema Srbiji, a u Republici Srpskoj, što je odbijeno - rekao je Dodik novinarima.

On je podsjetio da su tri ili četiri puta vraćeni prijedlozi koje je Predsjedništvu BiH dostavljao Savjet ministara jer nije riječ o cjelovitom programu rješavanja problema migranata.

- Iz Savjeta ministara ne dobijamo nijedan prijedlog koji bi mogao biti održiv. Sada oni /SDA/ mogu da govore da li ja odlučujem o ovom pitanju ili ne. Ako ne odlučujem, neka izvedu vojsku na granicu da vidimo kako će to ići - poručio je Dodik.