latinica  ћирилица
02/11/2019 |  16:37 | Autor: SRNA

Istočno Sarajevo: Zavrnuo ventile i prekinuo snabdijevanje vodom

Više naselja na području Istočnog Sarajeva ostalo je danas bez vode kada je prilikom izvođenja radova na stambeno-poslovnom objektu u Ulici vojvode Radomira Putnika prekinuta dovodna vodovodna cijev, a vlasnik samoinicijativno zatvorio glavne vodovodne ventile na Bijelom polju, saopšteno je iz preduzeća "Vodovo i kanalizacija".
Voda - Foto: RTRS
VodaFoto: RTRS

Vodosnabdijevanje je prekinuto u naseljima Donje Mladice, Dobrinja, Kula, Vojkovići, Gornji Kotorac i Krupac.

- Sve ekipe vodovoda, kao i nadležna komunalna policija su na terenu, i rade na otklanjanju problema - kažu u "Vodovodu i kanalizaciji".

Iz ovog preduzeća su objasnili da je firma "Fiesta" prilikom izvođenja radova na stambeno-poslovnom objektu prekinula dovodnu vodovodnu cijev u ulici Vojvode Radomira Putnika /preko puta hotela Beograd/, gdje je došlo do isticanja velike količine vode.

U ovom komunalnom preduzeću su naveli da je bez znanja njihovih radnika vlasnik objekta samoinicijativno zatvorio glavne vodovodne ventile na Bijelom polju.

S obzirom na to da je već otežano vodosnabdijevanje dodatno narušeno, iz "Vodovoda" ne mogu sa sigurnošću da kažu kada će doći do stabilizacije u vodosnabđevanju.

Iz preduzeća "Vodovod i kanalizacija" Istočno Sarajevo mole sve potrošače za razumijevanje i strpljenje.