latinica  ћирилица
03/11/2019 |  08:29 ⇒ 09:16 | Autor: SRNA

Obilne padavine na jugu

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas se očekuje umjereno do potpuno oblačno vrijeme, povremeno sa kišom i toplo, uz obilnije padavine na jugu Hercegovine.

Јutros je pretežno oblačno vrijeme sa maglom ili niskom oblačnošću u pojedinim riječnim dolinama i kotlinama i sa slabom kišom ili rosuljom mjestimično, saopšteno je Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

U Hercegovini, mjestimično u Sarajevsko-romaniskoj regiji i na istoku, vjetrovito sa kišom i pljuskovima koja će padati cijelog dana uz kraće prekide.

Na jugu Hercegovine se očekuju obilnije padavine, od 40 do 60 litara po metru kvadratnom, a lokalno i do 80 litara.

U većini drugih predjela biće vjetrovito, promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima uz porast dnevne temperature, ali i sa uslovima za povremenu kišu, dok će se u Semberiji tokom cijelog dana zadržati suvo vrijeme.

U večernjim časovima sa zapada i jugozapada očekuje se novo naoblačenje sa kišom, koja će se proširiti u toku noći na sve krajeve.

Najviša dnevna temperatura od 16 do 22 stepena Celzijusova.

Vjetar umjerene jačine južnog smjera, sa jakim udarima brzine 45 do 65 kilometera na sat, a od večernjih sati i tokom noći lokalno su izgledni i olujni udari juga brzine od 70 do 85 kilometara na sat, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod.