latinica  ћирилица
03/11/2019 |  11:57 ⇒ 15:39 | Autor: SRNA

Povrijeđena dvojica mladića iz Srpca

Lica čiji su inicijali A.P. i M.L. iz Srpca povrijeđeni su u saobraćajnoj nezgodi koja se rano jutros dogodila na magistralnom putu Srbac-Nova Topola, u mjestu Povelič, rekla je portparolka Policijske uprave Gradiška Vesna Divljanović.
Nezgoda u Srpcu - Foto: RTRS
Nezgoda u SrpcuFoto: RTRS

Divljanovićeva je navela da je do nesreće došlo oko 3.00 časa kada je vozilo micubiši, kojim je upravljao A.P, sletjelo sa kolovoza.

- Tom prilikom vozač i suvozač M.L. zadobili su tjelesne povrede i prevezeni su u Univerzitetsko klinički centar Republike Srpske - dodala je ona.

Uviđaj su obavili policijski službenici Policijske stanice Srbac, a o svemu je obaviješteno Okružno javno tužilaštvo Banjaluka.

Srna nezvanično saznaje da je riječ o 25-godišnjim mladićima Aleksandru Petkoviću i Marku Laziću, obojica iz Srpca.

ЈEDAN OD POVRIЈEĐENIH MLADIĆA NA APARATIMA ZA MEHANIČKU VENTILACIЈU

Iz UKC Srpske saopšteno je da je dvadesetpetogodišnji A.P. iz Srpca zadobio povrede glave i vrata i da je priključen na aparate za mehaničku ventilaciju, dok je drugi povrijeđeni mladić M.L. /25/ operativno zbrinut i stabilnog je zdravstvenog stanja.

Iz UKC-a navode da je A.P. zbrinut na Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje i da su sve dalje prognoze krajnje neizvjesne.

Dežurni ljekar Siniša Mirković rekao je da je A.P. dovezen u UKC u politraumatizovanom stanju sa vodećom povredom glave i vrata.

Pacijent M.L. nalazi se na daljoj opservaciji u Urgentnom centru, a u UKC je dovezen u politraumatizovanom stanju sa vodećom povredom abdomena, rekao je dežurni ljekara Urgentnog centra Zoran Malušić.