latinica  ћирилица
03/11/2019 |  15:27 ⇒ 20:13 | Autor: SRNA

Stevandić: Za sigurnu budućnost potrebna snažna Srpska

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić izjavio je danas da su građani Sarajevsko-romanijske regije prepoznali besprijekornu nacionalnu politiku ove stranke koja se temelji na zašti dostignutog nivoa samostalnosti Republike Srpske i daljem jačanju njenih institucija.

Stevandić, koji danas prusustvovao stranačkim aktivnostima u Istočnom Novom Sarajevu i Istočnoj Ilidži, rekao je novinarima da su članovi Ujedinjene Srpske spremni da pokrenu novi ekonomski razvoj i daju dobre poruke kolegama u Sarajevu, ali i mnogim ljudima u Srpskoj koji ne razumiju geopolitičke procese.

- Ponovo imamo šansu da jedinstvom, snagom našeg naroda i pameti, budemo faktor i da se u BiH pitamo i budemo subjekat, a da Republika Srpska ima svoju samostalnost u odlučivanju. Samo tako Srpska može da se razvija - istakao je Stevandić.

Stevandić je poručio da Ujedinjena Srpska ima program, ideologiju i ljude koji koji su okrenuti budućnosti, naglasivši da će budućnosti biti ako bude snažna Republika Srpskaa.

On je rekao da mu je žao što brojni ljudi i kolege iz Saveza za promjene nisu prepoznali te geopolitičke smjernice i što su se bez potrebe okrenuli Sarajevu i ušli u neku vrstu sukoba sa rukovodstvom Republike Srpske, kao i ostalima koji imaju legitimitet da predstavljaju Srpsku.

Predsjednik Regionalnog odbora Ujedinjene Srpske Zoran Trapara rekao je da je na današnjem stranačkom sastanku zaključeno da je ova partija postala veoma bitan faktor na prostoru Sarajevsko-romanijske regije i da bez odbornika Ujedinjene Srpske neće biti ni formiranja vlasti u opštinama ove regije.

- Broj članova naše stranke konstantno raste. Danas smo potpisali sporazum o ulasku kompletnog Opštinskog odbora Partije ujedinjenih penzionera iz Istočne Ilidže u Opštinski odbor Ujedinjene Srpske - zaključio je Trapara.

Stranačkim aktivnostima prisustvovala je i potpredsjednik Ujedinjene Srpske Natalija Trivić.