latinica  ћирилица
03/11/2019 |  16:51 ⇒ 20:20 | Autor: RTRS

I danas PDP-ov performans ispred RTRS-a

Narodni poslanici PDP-a Draško Stanivuković i Јelena Trivić održali su i danas, po drugi put, performans pred zgradom RTRS-a, u kojem su čitali, kako kažu, "istinite vijesti".
Performans Trivićeve i Stanivukovića -
Performans Trivićeve i Stanivukovića

Ponovo su negodovali zbog, kako tvrde, neobjektivnog informisanja javnog servisa Republike Srpske.

Podsjetimo, Uređivački kolegijum RTRS poštuje pravo predstavnika političkih partija da izraze svoje mišljenje o radu bilo kog javnog preduzeća, pa tako i RTRS, ali osuđuje nove pokušaje pritiska na našu medijsku kuću.

Uređivačka politika je segment u koji se nijedna politička partija, pa tako ni PDP, i pored brojnih napada i pritisaka, ne samo u domaćoj javnosti već i pred međunarodnim predstavnicima i institucijama, ne može miješati.

Narodni poslanici koji glume novinare već su u Narodnoj skupštini imali priliku da iskažu stav o Јavnom medijskom servisu Republike Srpske, što su gledaoci mogli da vide u direktnom prenosu na RTRS plusu. To ostavlja prostor tumačenju da je ovdje riječ samo o još jednoj ličnoj kampanji političara, koji je, kao zvanični kandidat na predstojećim lokalnim izborima, već krenuo u predizbornu kampanju!?

Bez obzira na pritiske i kampanju pojedinih poslanika, štiteći dostojanstvo Narodne skupštine Republike Srpske, u našim informativnim emisijama i dalje ćemo prenositi konstruktivne rasprave o tačkama dnevnog reda, a sve uvrede, prepucavanja i performanse narodnih poslanika iz svih političkih partija, gledaoci, po svom izboru, mogu da prate uživo na RTRS plus.