latinica  ћирилица
03/11/2019 |  18:06 ⇒ 18:07 | Autor: RTS

Đoković po osvajanju Pariza: Osjećam se samouvjereno, slijedi London

Novak Đoković je nakon pobjede nad Denisom Šapovalovim u finalu Pariza izjavio da je odigrao sjajan turnir u prestonici Francuske, što mu daje samopouzdanje pred novi izazov, tunir u Londonu.

Novak je rekao da je napredovao i da se bolje osjećao kako je turnir odmicao.

- Bilo je odlično, posljednja tri meča su bila sjajna, kako je turnir napredovao sigurnije sam se osjećao na terenu -  rekao je Novak.

- Denisu je ovo bio prvi finalni meč, novo iskustvo na Masters turnirima, ali je bio dobar. Obojica smo dobro servirali, iz nekog razloga, možda zbog pune hale bilo je toplije, a to su brži uslovi za servis. Odigrali smo mali broj dužih poena, osvojio sam po brejk u svakom od setova i to je bilo dovoljno za pobjedu - dodao je Đoković.

Srpski teniser izjavio je da mu dobre partije u Parizu ulivaju samopouzdanje za naredni izazov, turnir u Londonu. 

- Osjećam se vrlo samouvjereno, posebno u posljednja tri dana i to mi daje ohrabrenje pred turnir u Londonu, imam vremena da se odmorim, oporavim i odigram novi dobar turnir - zaključio je Novak.

- Želim da se zahvalim publici što su dolazili svih ovih dana, svim igračima koje su podržavali ove nedjelje, volim da dođem ovdje u Pariz, ovo je prelijep grad da se posjeti, zadovoljan sam današnjom partijom i titulom - dodao je Novak pri dodjeli pehara.

Srpski teniser imao je riječi hvale o današnjem protivniku, kojem je poručio da su "najbolji dani pred njim".

- Hoću da čestitam protivniku na tome kakva je ličnost na terenu i van njega, imaš veliku karijeru, ali one najveće stvari su pred tobom - rekao je on.

Za kraj svečanosti dodjele pehara, Novak se zahvalio svom timu.

- Nekad je kliše da se igrač zahvaljuje svom timu, ali moram to da uradim, svaki put kada dođem u tu situaciju ja shvatim značaj toga, mojoj braći, treneru, svima koji su doprinjeli da podignem ovaj trofej - zaključio je Đoković.