latinica  ћирилица
04/11/2019 |  10:44 ⇒ 12:38 | Autor: RTRS

Opština Novi Grad - prostor za povoljno poslovno okruženje

Opština Novi Grad dobila je BFC sertifikat, što podrazumijeva prostor sa povoljnim poslovnim okruženjem. Inostrani partneri već ulažu u proizvodne pogone u Industrijskoj zoni u Poljavnicama.

Predstavnici austrijske firme "SMS industrija inžinjering" prije pola godine uložili su kapital i pokrenuli proizvodnju u oblasti metalne industrije.

- Planiramo zapošljavati mlade, nešto momaka koji su radili ovdje, vratili su se. Nudimo dobre uslove rada - kaže Marko Rajilić, dirketor "SMS industrija inžinjering".

Nezaposlenost je veliki problem s kojim se suočavaju i u Novom Gradu. Zato ovaj sertifikat daje nadu za nova ulaganja ino-partnera.

- Uglavnom sve investitore uvjeravamo u našu dobru volju da u onim poslovima gdje im možemo izaći u susret kao opštinska uprava, da će to biti brzo i kvalitetno odrađeno. Na njima je samo da se odluče za prostor opštine Novi Grad, i da tu realizuju svoje investicije - rekao je Miroslav Drljača, načelnik opštine Novi Grad.

Otvaranje proizvodnih pogona biće prilika za nova radna mjesta, što bi donekle zaustavilo i odlazak mladih sa ovih prostora.

Početkom oktobra na manifestaciji "Dani Srbije i Srpske u Austriji" predstavljeni su potencijali Novog Grada.

Sve to daje nadu da ova lokalna zajednica može očekivati brži privredni razvoj.