latinica  ћирилица
05/11/2019 |  14:12 | Autor: SRNA

Poziv za interventni otkup tovnih junadi

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske pozvalo je otkupljivače junadi da do 8. novembra izraze zainteresovanost za interventni otkup junadi minimalne težine 550 kilograma žive mjere od domaćih uzgajivača.
Tovna junad - Foto: RTRS
Tovna junadFoto: RTRS

Poziv se odnosi na otkupljivače junadi sa sjedištem u Republici Srpskoj koji su registrovani za obavljanje djelatnosti klanja, prerade i izvoza živih životinja, saopšteno je iz resornog ministarstva.

- Pravo na izražavanje interesa imaju otkupljivači junadi koji imaju veterinarski kontrolni broj ili identifikacioni broj farme za subjekte koji vrše izvoz, a prema evidencijama Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske i koji dostave dokumentaciju preciziranu u pozivu koji otkupljivači mogu preuzeti na internet stranici Ministarstva - navodi se u saopštenju.

Količine za koje otkupljivač izražava zainteresovanost ne mogu biti manje od 200 grla, a period otkupa je do 31. januara.

Osim poziva, otkupljivači na internet stranici Ministarstva mogu pronaći i spisak proizvođača junadi prema evidenciji Agencije za agrarna plaćanja Republike Srpske.

Rok za interesovanje za interventni otkup junadi je do petka 8. novembra do 10.00 časova.

Prijave na poziv se dostavljaju lično ili putem elektronske pošte na adresu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

Ministarstvo je poziv objavilo na osnovu zaključka Vlade Republike Srpske od 31. oktobra o potrebi hitnog interventnog otkupa tržišnih viškova tovnih junadi.