latinica  ћирилица
06/11/2019 |  15:57 ⇒ 15:58 | Autor: SRNA

Đurić: Kurti ima iskrivljenu optiku prema regionu

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ocijenio je da je vrijeme da međunarodna zajednica, prije svega sponzori samoproglašenog Kosova, shvate da nikome ne može donijeti dobro podrška osobi kao što je Aljbin Kurti, koja svoj rejting i politički identitet gradi na mržnji i destabilizaciji.
Marko Đurić - Foto: RTRS
Marko ĐurićFoto: RTRS

- Kurti ima iskrivljenu optiku prema regionu. Danas je godina od uvođenja anticivilizacijskih taksa Prištine na robu iz centralne Srbije i verujem da, ako Kurti bude odlučivao o tome, neće biti poslednja - naveo je Đurić.

On kaže da je čitava politička karijera Kurtija, lidera radikalnog albanskog pokreta "Samoopredjeljenje", građena na velikoalbanskoj ideji i mržnji prema Srbiji, saopšteno je iz Kancelarije.

- Bez nje, on bio samo bio prazna politička ljuštura i zato će do kraja insistirati na zaoštravanju odnosa Beograda i Prištine i produbljivanju međuetničkog jaza na Kosovu i Metohiji - rekao je Đurić.

Đurić je ocijenio da albanski narod na Kosovu i Metohiji zaslužuje novu generaciju političara čija karijera nije ponikla u blatu iredentizma i ratne euforije.