latinica  ћирилица
06/11/2019 |  18:59 ⇒ 19:04 | Autor: SRNA

Članovi Predsjedništva BiH primili švedsku princezu

Članovi Predsjedništva BiH pozdravili su danas angažman visoke švedske delegacije na temama od zajedničkog interesa za sve građane u BiH, a to su klimatske promjene, zaštita životne sredine, inovacije i preduzetništvo, te učešće mladih.
Članovi Predsjedništva primili princezu Švedske - Foto: SRNA
Članovi Predsjedništva primili princezu ŠvedskeFoto: SRNA

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić i članovi Predsjedništva BiH Milorad Dodik i Šefik DŽaferović danas su tokom prijema za švedsku princezu Vikotriju i princa Danijela izrazili zadovoljstvo ovom posjetom i zahvalili za kontinuiranu podršku i angažman Švedske kroz brojne razvojne projekte.

Sastanku je prisustvovala i zamjenik premijera Švedske Izabela Lovin, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Svrha posjete je, kako je istaknuto na sastanku, da se ojačaju već dobri odnosi dvije zemlje, naglase snažne veze i potencijal za nastavak saradnje u korist svih u BiH.

Sagovornici su se saglasili da brojna dijaspora, koja je dobro integrisana u švedsko društvo, doprinosi ukupnom razvoju ekonomske i kulturne saradnje.

U saopštenju se dodaje da je švedska Vlada podržala izradu zajedničke strategije za zaštitu okoline, koja će se bazirati na smanjenju zagađenja vazduha i ublažavanju efekata klimatskih promjena.

Na sastanku je istaknuto da je to globalni problem, na čijem se rješavanju može zajednički sarađivati.