latinica  ћирилица
06/11/2019 |  22:03 ⇒ 23:12 | Autor: RTRS

Totenhem opet bolji od Zvezde (FOTO/VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su od Totenhema (0:4) u meču 4. kola grupne faze Lige šampiona.

Poslije londonskih 5:0, Totehem je bio bolji rival i u Beogradu, gdje je definitivno odškrinuo vrata nastavka sezone. Ovimn trijumfom Englezi sada imaju sedam bodova, a dobra stvar za šampiona Srbije jeste što je Bajer bio siguran protiv Olimpijakosa (2:0), pa su "crveno-bijeli" i dalje u igri za prolaz u Ligu Evrope sa treće pozicije, jer imaju tri boda, dok su Grci ostali na jednom.

Zvezda - Totenhem (foto:Starsport)

Ponovo je sjajan ambijent viđen na stadionu "Rajko Mitić". Koreografija, huk sa sjevera, na tribinima gotovo 50.000 navijača, koji su zdušno bodrili "crno-bijele", ali ovaj put se nije ponovio Liverpul. Družina trenera Poćetina, jednostavno je bila bolji rival tokom svih 90 minuta igre.

Stadion Crvene zvezde: Zvezda - Totenhem (foto:B92/PT)

Ipak, prvu pravu priliku na meču, i to kakvu, imao je Pavkov u 23. minutu, kada je iznenada ostao usamnjen na 7-8 metara po sredini gola, međutim njegov udarac u padu zaustavlja Gazaniga.

I onda u 34. minutu u pravom karambolu pred golom Borjana "pijevci" dolaze do vodstva. Prvo je stativu pogodio Kejn, potom prečku Son, i onda iz trećeg pokušaja Đovani Lo Selso koristi pomalo i smušenost Zvezdine odbrane za 0:1.

Karambol je ponovo viđen u 44. minutu, ali na kraju sreća je ponovo bila na strani Engleza, odnosno nije je imala Zvezda.

Van La Para se iznenada našao u gol šansi, probio je s desne strne kaznenog, brzo šutirao, ali je pogodio stativu. Na odbijenu loptu je natrčao Dejvison Sančes koji zamalo postiže autogol, ali na njegovu sreću lopta pogađa prečku. Odbija se do Dajera koji konačno raščišćava.

Crvena Zvezda (foto:Starsport)

U nastavku susreta Zvezda je pokušala da pritisne Totenhem, što je stvorilo dosta prostora brzim napadačima gostiju, a jednu takvu priliku koristi Son u 57. minutu za 0:2, a samo četiri minuta kasnije isti igrač ponovo pogađa mrežu Borjana za 0:3, što je definitivno i riješilo pitanje pobjednika u ovom meču.

Zvezdu je dotukao Erikson pogotkom u 85. minutu za 0:4, a posljednjih 15-ak minuta susreta Zvezda je igrala sa igračem manje, ne zbog crvenog kartona, već zbog povrede Milana Pavkova, koji je morao izaći iz igre, a prije toga trener Milojević je već izvršio sve tri izmjene.  

Rezultati 4. kola

Bajern - Olimpijakos 2:0
Lokomotiva - Јuventus 1:2
Atalanta - Mančester siti 1:1 
Bajer Leverkuzen - Atletiko Madrid  2:1
Dinamo  Zagreb - Šahtjar 3:3
PSŽ - Briž 1:0 
Real Madrid - Galatasaraj 6:0