latinica  ћирилица
07/11/2019 |  15:43 ⇒ 17:21 | Autor: SRNA

Prijedor: Poništeno imenovanje direktora Centra za socijalni rad

Odbornici Skupštine grada Prijedora razriješili su danas direktora Centra za socijalni rad Branislava Vujasina u skladu sa presudom Okružnog suda u ovom gradu, koji je njegovo imenovanje poništio, te ga imenovali za vršioca dužnosti direktora ove ustanove.
Prijedor: Skupština grada - Foto: SRNA
Prijedor: Skupština gradaFoto: SRNA

Odbornici su zatim poništili prethodnu odluku o raspisivanju konkursa za izbor i imenovanje direktora te javne ustanove i donijeli novu o raspisivanju novog konkursa za ovu funkciju.

Vujasina je za direktora Centra za socijalni rad Prijedor lokalni parlament imenovao 17. jula, a Okružni sud je poništio ovu odluku jer, kako se navodi u presudi, kandidat nije ispunio posebne uslove konkursa.

Upravni spor protiv te odluke pokrenula je prethodni direktor Centra za socijalni rad Milena Miodragović i Sud je uvažio njenu tužbu, te poništio osporeni akt Skupštine grada Prijedor.

Miodragovićeva, koja je Vujasinu bila jedini protivkandidat, prigovor je prvo uputila gradskoj Skupštini kao donosiocu odluke, ali je lokalni parlament njen prigovor odbacio.

Nakon što je Sud uvažio njenu tužbu protiv imenovanja Vujasina, Miodragovićeva je podnijela i drugu protiv Skupštine grada Prijedora, kojom se traži poništenje zaključka od 4. septembra kojim je lokalni parlament odbacio njen prigovor kao nedopušten.

- U ovoj fazi postupka primjerak tužbe je dostavljen tuženom organu radi davanja odgovora i dostavljanja spisa predmetne upravne stvari, u skladu sa Zakonom o upravnim sporovima - saopšteno je iz Okružnog suda u Prijedoru.

Sekretar Skupštine grada Željko Škondrić rekao je da prilikom osporenog imenovanja direktora Centra za socijalni rad Prijedor nije bila pribavljena saglasnost Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske za kandidata Branislava Vujasina.

Predsjednik gradske Skupštine Ajdin Mešić upoznao je odbornike o mišljenju Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske kojim se poziva lokalna Skupština da preispita dosadašnje postupke i preduzme potrebne korake u skladu sa Poslovnikom koji bi išli u pravcu vraćanja na stanje prije 4. septembra.

Mešić je naveo da bi se time omogućilo da situaciju u vezi sa Komisijom za izbor i imenovanje Skupštine grada Prijedora razriješi nadležni sud u upravnim sporovima koje je pokrenulo Pravobranilaštvo Republike Srpske.