latinica  ћирилица
07/11/2019 |  16:08 ⇒ 20:11 | Autor: RTRS

U Distriktu Brčko otvoren 18. Međunarodni sajam privrede

U Distriktu Brčko otvoren je 18. Međunarodni sajam privrede, koji je okupio više od stotinu izlagača. Pokrovtitelj sajma Vlada Distrikta Brčko i organizator Privredna komora distrikta, žele da uspostave što bolju saradnju sa svim prevrednicima i privrednim komorama u regionu.

Osamnaesti sajam privrede, pored brčanskih, okupio je privrednike iz zemlje i regiona.

- Suština je da se pokaže nešto novo šta privrednici i izlagači žele da pokažu svojim potencijlanim kupcima i smatram vrlo važnim susretanje privrednika i građana uopšte - ističe Јelenko Ilić, firma d.o.o "Јelen", Brčko.

Ševal Suljkanović, predstavnik firme d.o.o "Bimal" iz Brčkog navodi da je cilj da posjetioci i javnost sazna da su privreddnici sa područja Brčko distrikta, kao dio proizvodnog kapaciteta, jedan od najvećih prehrambenih u BiH.

 Sajam je kažu najbolje mjesto za nove poslovone aranžmane.

- Danas postoje različiti mediji koji reklamiraju robe, društvene mreže, televizijske stanice ali ipak ovo je neazobilazan način kako da se ostvari najbolji vid da se sami saradnici i kupci uvjere u kvalitet robe i onoga što mi predstavljamo i nudimo - rekao je Miroslav Lukić, firma d.o.o "Zaki mobil", Brčko.

 Međunarodni sajam privrede Brčko otvoren je u Industrijskoj zoni naselja Grčica.

- Imamo preko sto izlagača. Kompletan sajmski prostor je popunjen, tako da je čak bilo zahtjeva za prostorom više. To nam je zaista drago - ističe Sanela Hadžajlić, predsjednik Privredne komore Distrikta Brčko.

Cilj privrednika i uprave Distrikta je unapređenje privrednog ambijenta. Naredni koraci su donošenje Zakona o poslovnim zonama i unapređenje procedura o investcijama.

- Treba najprije privredu napraviti uspješnom i upravo je to zadatak ovih zakonskih mjera, koje preduzimamo, i za koje sam siguran da bi vrlo brzo trebalo da budu predstavljene i Vladi i Skupštini - izjavio je Siniša Milić, gradonečelnik Distrikta Brčko.

Na ovogodišnjem trodnevnom brčanskom sajmu, lokalni preduzetnici predstaviće proizvodno-prodajne privredne resurse Distrikta.