latinica  ћирилица
07/11/2019 |  19:00 ⇒ 19:04 | Autor: B92

Blamaža Astane, AZ pobjegao Partizanu

Fudbaleri AZ Alkmara pobijedili su Astanu sa ubedljivih 5:0 u utakmici 4. kola Lige Evrope i bar na kratko izbili na čelo grupe L.

AZ Alkmar je u prošlom kolu bio bolji od Astane na svom terenu ubjedljivim rezultatom 6:0 i tako su preuzeli drugo mjesto od Partizana.

Utakmica nije imala neki posebno živahan tempo kada je počela, čak su se zbog oklijevanja i čuvanja lopte u posljednjoj liniji mogli čuti i po neki zvižduci sa tribina.

Nedugo potom smo vidjeli nekoliko dobrih napada na obje strane, ali je bilo osjetno da je AZ imao blagu prednost. Prijetili su redom Kopmajners, Stengs, Boadu, ali je Erić bio jako dobro postavljen i uspješno otklanjao svaku opasnost.

Poslije nekoliko propuštenih prilika, Boadu je kaznio slabu reakciju odbrane Astane i postigao vodeći gol za AZ Alkmar čime se sa Gabrijelom Martinelijem izjednačio na listi najboljih mladih strelaca, sa 3 postignuta gola i 18 godina.

Do kraja poluvremena je malo falilo da AZ udvostruči prednost, ali su zbog neopreznosti ostali na samo jednom golu, što ni Astana nije umjela da kazni jer je propuštala neke izgledne situacije.

Već na startu drugog poluvremena, tačnije poslije 6 minuta igre, AZ Alkmar je postigao i drugi gol. Midšo je kaznio lošu igru Astane u defanzivi, uspio je da šutira ispod noge svog čuvara i da loptu pošalje u "malu mrežu" za prednost AZ Alkmara od 2:0.

AZ nije stao poslije dva postignuta gola. Poslije jedne sjajne akcije, loptu je Idrisi samo sproveo u mrežu i na semaforu je pisalo 3:0, da bi se napadi Holanđana nastavili i u narednim minutima.

Za "poker" bio je zaslužan defanzivac Hacidijakos, a vjerovali ili ne, samo minut kasnije postignut je i 5. pogodak, kada je mladi Boadu "nokautirao" Astanu.

Do kraja meča je AZ Alkmar mogao da stigne i do šestog gola, ali je Boadu sa svega nekoliko metara promašio prazan gol i rezultat je ostao nepromijenjen, a nedugo potom Kristofersen je označio kraj susreta.

AZ Alkmar je sada prvi u grupi L sa 8 bodova, tako da se situacija sa Partizanovim prolaskom u narednu rundu dodatno zakomplikovala, a crno-bijeli svoj meč sa Mančesterom igraju od 21 čas.