latinica  ћирилица
08/11/2019 |  13:26 | Autor: TANЈUG

Bezbjednjaci BiH i Srbije istražuju slučaj koverte s metkom

Policijske i bezbjedosne strukture BiH u saradnji sa kolegama iz Srbije, istražuju slučaj koverte sa metkom koja je stigla pre tri dana u zgradu Parlamenta BiH.
SIPA - Foto: RTRS
SIPAFoto: RTRS

Njihov cilj je da rasvietle ovaj slučaj i pronađu pošiljaoca koverte u kojoj se nalazio metak kalibra 7,65 i poruka "S vjerom u Boga sloboda ili smrt" sa slikom mrtvačke glave. U istragu su, dodaje se, uključeni i međunarodni partneri.

Pozivajući se na svoja saznanja portal Kliks piše da je nekoliko koverata sa identičnim sadržajem poslato istog dana iz Beograda na nekoliko adresa u Srbiji, ali i Bosni i Hercegovini.

U Agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) za Kliks nisu mogli da kažu više informacija osim da se intenzivno radi na rasvjetljavanju slučaja te da slijedi vještačenje.

- Tužilaštvu BiH su predati izvještaji o mjerama i radnjama službenika SIPA-e koji su izvršeni u vezi s navedenim slučajem. Izuzeti su predmeti koji će biti poslati na vještačenje - rekao je za portparol SIPA Luka Miladinović.

U pisarnicu Zajedničke službe Institucija BiH stigla je koverta u kojoj je u tuferu bio metak. Kao adresa primaoca je naveden Parlament BiH, ulica Trg BiH 1, ali nije naznačeno kome je tačno kovetra trebalo da bude dostavljena.