latinica  ћирилица
08/11/2019 |  15:37 ⇒ 16:41 | Autor: SRNA

Trebinje: Otvorena međunarodna konferencija o tehnološkom razvoju

U Trebinju je danas otvorena Osma međunarodna naučna konferencija o društvenom i tehnološkom razvoju Sted 2019 na kojoj će biti predstavljeno 78 naučnih radova iz oblasti energetske efikasnosti, ekologije i zaštite životne sredine, informacionih tehnologija, prava, psihologije i tehnologije.
Trebinje: Osma međunarodna naučna konferencija - Foto: SRNA
Trebinje: Osma međunarodna naučna konferencijaFoto: SRNA

Konferenciji prisustvuju eminentni naučni radnici iz Austije, Turske, Češke, Slovačke, Rumunije, Sjeverne Makedonije, Slovenije, Srbije, Crne Gore, Hrvatske i Republike Srpske.

Rektor Univerziteta za poslovni inženjering i menadžment iz Banjaluke Dragan Đuranović rekao je da će se izlagači u naredna dva dana baviti društveno-tehnološkim razvojem, ali i uticajem na makroekonomska kretanja u društvu.

On je naveo da će se učesnici Konferencije dotaći i pojave siromaštva, migracionih kretanja i sličnih izazova, ističući da će zaključci skupa imati i regionalni značaj.

Pomoćnik izvršnog direktora RTS-a za razvoj Tatjana Ćitić rekla je da digitalna tehnologija donosi više izazova, navodeći da je ova medijska kuća uspjela da odgovori na potrebe savremene gledalačke publike.

Ćitićeva, koja će predstaviti naučni rad o temi "Savremeni RTV sistemi i plasman sadržaja", istakla je da su integracija i racionalizacija ključne riječi koje mora primijeniti svaki veliki RTV sistem.

Dekan Fakulteta za proizvodnju i menadžment u Herceg Novom Irena Petrušić rekla je da je cilj ovog fakulteta širenje saradnje na regionalnom nivou.

Ona je navela da će na konferenciji Fakultet predstaviti 11 autora i koautora sa osam radova.

Organizator skupa je Univerzitet za poslovni inženjering i menadžment iz Banjaluke u saradnji sa Tehničkim univerzitetom iz Rumunije i Fakultetom za menadžment Herceg Novi.