latinica  ћирилица
08/11/2019 |  15:48 | Autor: SRNA

Borci najzaslužniji za stvaranje i očuvanje slobodne Srpske

Udruženja veterana službi bezbjednosti Republike Srpske uputilo je čestitku povodom krsne slave - Mitrovdana svim saborcima, članovima i rukovodstvu Boračke organizacije Republike Srpske uz želje da još dugo godina slave u izvojevanoj slobodi, zdravlju i veselju.
Udruženje veterana u službi bezbjednosti Republike Srpske - Foto: ilustracija
Udruženje veterana u službi bezbjednosti Republike SrpskeFoto: ilustracija

- Borci su najzaslužniji za stvaranje, očuvanje, izgradnju i razvoj naše slobodne, demokratske otadžbine Republike Srpske. Naša je obaveza, prije svih, da očuvamo slobodu, ali i uspomenu na saborce koji u temelje otadžbine ugradiše najvrednije - život ili dijelove tijela - naveo je u čestitki predsjednik Udruženja Goran Mačar.

On je naveo da invalidi i porodice poginulih boraca moraju da budu prioritet svih institucija Republike Srpske.

Mačar je naglasio da je potrebna energičnija borba na svim nivoima za organizaciono i akciono jedinstvo Boračke organizacije i efikasnije ostvarivanje dostignutih, ali i obezbjeđivanje novih prava potomaka poginulih boraca, invalida i demobilisanih i penzionisanih boraca, jer su oni to i zaslužili.

- U tim aktivnostima i borbi Boračka organizacija Republike Srpske može računati na snažnu podršku saboraca iz Udruženja veterana službi bezbjednosti Republike Srpske - poručio je Mačar.