latinica  ћирилица
08/11/2019 |  16:43 ⇒ 20:33 | Autor: RTRS

Turistički potencijali Srpske na Međunarodnom sajmu u Solunu

Republika Srpska predstavlja svoje turističke potencijale na 34. Međunarodnom sajmu turizma Filoksenija u Solunu. Osim Turističke organizacije Republike Srpske, na sajmu učestvuju i Turističke organizacije Trebinja, Višegrada i Foče, OC Јahorina i Hercegovačka kuća.

Planine, rijeke, kulturno-istorijsko nasljeđe, nacionalni parkovi, rafting, nacionalni proizvodi, banjski, adrenalinski turizam-ovo je samo dio onoga što Republika Srpska može da ponudi grčkim turistima.

- Prema informacijama od predstavnika turističkih agencija, veliko interesovanje vlada za Јahorinu, te nam je cilj da što više privučemo turista i na druge naše destinacije. Veliko interesovanje vlada i za naše nacionalne parkove, spomenike, Andrićgrad, rafting, Vinariju "Vukoje", gondolu na Јahorini i sve druge ponude aktivnog odmora u prirodi - rekla je Nada Јovanović, direktorka Turističke organizacije Republike Srpske.

Bliži se zimska sezona, pa je sajam dobra prilika za promociju planina u Srpskoj. Cilj je da se skijaši iz Grčke, umjesto skijališta u Bugarskoj, ove godine opredijele za Јahorinu. Glavni adut je gondola, koja će biti puštena u rad krajem novembra.

Promocija turističkih potencijala u Grčkoj, realizovana je uz podršku Predstavništva Srpske u Solunu i Ambasade BiH u Grčkoj.

Јedan od ciljeva Srspke je uspostavljanje saradnje sa turističkim regijama u Grčkoj. Prvi korak je memorandum čiji su potpisnici Turističke organizacije Republike Srpske i grada Soluna.