latinica  ћирилица
08/11/2019 |  19:37 ⇒ 20:31 | Autor: ATV

Banja Vrućica odličan primjer turističke ponude Srpske

"Banja Vrućica" je odličan primjer pružanja dobre usluge i biser u turističkoj ponudi Srpske, poručila je Suzana Gašić, ministarka trgovine i turizma.
Teslić - turistička ponuda Srpske (foto:atv) -
Teslić - turistička ponuda Srpske (foto:atv)

Obišla je i radove na izgradnji novog zdravstvenog objekta. Kaže, u potpunosti podržava investicone planove kako bi se banjski potencijal još više iskoristio.

- Puno je korisnika, velika je korist za budžet Republike Srpske od ove ustanove. Mislim da svi trebamo da učimo iz ovakvih primjera. Ministarstvo će pružiti svu potrebnu podršku, ukoliko bude do nas i ako bude trebalo, mada vidim da se ovdje vrlo dobro radi - rekla je Suzana Gašić, ministarka trgovine i turizma Republike Srpske.

Zapošljavamo oko 400 radnika, povećali smo plate, otvorili Specijalistički centar u srcu Teslića, obnovili Etno selo "Usora" i započeli izgradnju novog objekta, kažu u "Banji Vrućici".

Gradili bi i više, ali već skoro tri godine čekaju na izdavanje građevinskih dozvola za restoran "Kiseljak" i proširenje kapaciteta. Kažu, to su "kočnice" lokalne zajednice. Nadaju se da će i taj problem prevazići.

- Radimo ono što možemo, gradimo ono što možemo. Ovdje je planirana jedna zdravsena ustanova čije ćemo usluge pokušati da prodamo zapadnom tržištu. To će biti stomatologija, dobar dijagnostički centar sa jednim dijelom operativnih zahvata i očekujemo da ovdje dovedemo vrhunske stručnjake - istakao je Dragan Bogdanić, generalni direktor ZTC "Banja Vrućica", Teslić.

Sa "Banjom Vrućicom" imamo odličnu saradnju, kažu u lokalnoj Turističkoj organizaciji. Na promociji banjskih potencijala radili su na tržištu Evropske unije. Isto planiraju i u Srpskoj.

- Definitivno joj se mora dati veći značaj ne samo na lokalnom, nego i na državnom nivou - naglasila je Suzana Lipovčić, v.d. direktora Turističke organizacije opštine Teslić.

Već smo ostvarili više od 200.000, a do kraja godine očekujemo ukupno oko 240.000 noćenja, kažu u "Banji Vrućici". Više od 50 odsto od ukupnog broja noćenja čine gosti van granica BiH.