latinica  ћирилица
08/11/2019 |  22:02 ⇒ 22:14 | Autor: SRNA

Svečanim koncertom horova ozvaničen početak "Fonfesta"

U Brčkom je večeras svečanim koncertom počeo Prvi Međunarodni horski festival "Fonfest" na kojem će učestvovati 10 horova iz Republike Srpske i Srbije.
Prvi međunarodni horski festival u Brčkom - Foto: SRNA
Prvi međunarodni horski festival u BrčkomFoto: SRNA

Organizatori su Mješoviti kamerni hor Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta" i Udruženje za umjetničko stvaralaštvo i kulturu "Fon" Brčko.

Festival će trajati dva dana, a za sutra je predviđen takmičarski dio.

Predsjednik "Fona" Miroslav Obradović rekao je novinarima da će se horovi takmičiti u četiri kategorije koje će ocjenjivati stručni žiri.

- Cilj festivala je da omasovi ovakva kulturna dešavanja u gradu - istakao je Obradović.

Član "Prosvjetinog" Mješovitog kamernog hora Јelena Lugonja rekla je da su koncertom ujedno obilježene dvije godine postojanja hora.

- Јoš na proslavi prvog rođendana najavili smo da ćemo organizovati ovaj festival. Godinu dana radili smo na tome. Nije bilo lako, ali smo uspjeli - istakla je Lugonja i podsjetila da je idejni tvorac festivala dirigent Mješovitog kamernog hora Branislava Popović.

Na večerašnjem koncertu, osim organizatora, nastupili su članovi Crkvenog hora "Sveti Stefan Dečanski", Pjevačke grupe "Vijenac" i Folklornog ansambla Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta" iz Brčkog.