latinica  ћирилица
09/11/2019 |  08:03 ⇒ 10:10 | Autor: B92

Јokić u posljednjoj sekundi "srušio" Filafelfiju (VIDEO/FOTO)

Košarkaši Denver Nagetsa pobijedili su Filadelfiju 76erse 100:97.
Nikola Јokić (foto: twitter.com/nbastats) -
Nikola Јokić (foto: twitter.com/nbastats)

Srpski košarkaš Nikola Јokić odigrao je možda i najbolju utakmicu ove sezone, u kojoj je na sekundu do kraja postigao pobjedonosni koš.

Ekipa iz Kolorada gubila je tokom čitavog meča, na početku posljednje dionice imali su zaostatak od 21 poena, ali su u završnici uspjeli da se vrate i da košem Јokića dođu do pobjede.

Srpski centar prethodno je imao veliku ulogu u samom povratku postigavši neke važne poene u posljednjim minutima, ali to nije bilo dovoljno da Denver u 48. minutu ima prednost.

Poslije koša DŽamala Marija, Nagetsi su bili na svega -1, a kako je Horford promašio trojku na 15 sekundi do kraja, domaći tim je imao posljednji napad na meču.

Lopta je išla na Јokića, on ju je dodao do Milsapa koji nije mogao da završi pod obručem. Izvukao se iz reketa i vratio ju je do Nikole, koji je iz teške pozicije, vjerovatno i uz faul, pogodio za opšte oduševljenje u Pepsi centru.

Do kraja je bilo ostalo dvije sekunde i Filadelfija je i dalje imala šansu za pobjedu. Zamisao je bila da lopta dođe do Embida, što su igrači 76ersa i pokušali, međutim centar iz Kameruna napravio je faul u napadu odgurnuvši Јokića i lopta je pripala Denveru.

Srpski košarkaš je tako sa dva sjajna poteza donio vrlo važnu pobjedu Nagetsima. On je meč završio sa 26 poena (10/22), 10 skokova, šest asistencija, dvije ukradene lopte i dvije blokade.

Odlično je odigrao i DŽamal Mari (22p, 6sk, 11as), kao i Vil Barton (20p i 7sk), dok je dvocifren bio i Pol Milsap sa 15 i osam skokova.

U poraženom timu DŽoel Embid imao je 19 poena i 15 skokova, ali i osam izgubljenih lopti i šest faulova, dok su po 13 postigli Tobajas Heris i Raul Neto.

Denver sada ima skor od 6/2, a Filadelfija 5/3.