latinica  ћирилица
10/11/2019 |  14:38 | Autor: RTRS

U ponedjeljak oblačno i suvo

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će biti umjereno do pretežno oblačno i uglavnom suvo vrijeme sa sunačnim periodima.
Promjenljivo - Foto: RTRS
PromjenljivoFoto: RTRS

Ujutru se očekuje prohladno vrijeme sa mrazom po visoravnima, jutarnjom maglom i niskom oblačnošću u pojedinim kotlinama i dolinama. Magla se mjestimično može zadržati i veći dio dana, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana biće umjereno oblačno i uglavnom suvo, a veće naoblačenje očekuje se u večernjim časovima.

Duvaće slab do umjeren istočni ili promjenljiv vjetar.

Јutarnja temperatura od dva do osam, na planinama oko minus jedan, a najviša dnevna od 11 do 17, na planinama oko četiri stepena Celzijusova.

Meteorolozi su za utorak, 12. novembra, ponovo najavili kišu, intenzivniju sredinom dana i prema večeri. Najmanje padavina očekuje se na krajnjem sjeveroistoku. Najviša dnevna temperatura od 11 do 17, na planinama oko osam stepeni Celzijusovih.

Kiše, pljuskova i grmljavine biće i u srijedu, 13. novembra, intenzivnije na jugu i u Sarajevsko-romaniskoj regiji, gdje se lokalno očekuju i obilnije padavine. Najviša dnevna temperatura od 13 do 19, na planinama oko devet stepeni.

Slično vrijeme očekuje se i u četvrtak, 14. novembra, kada će padavina najmanje biti na sjeveroistoku, a najviše na jugu Hercegovine. Najviša dnevna temperatura od 10 do 16, na planinama oko pet stepeni Celzijusovih.