latinica  ћирилица
11/11/2019 |  11:45 ⇒ 19:53 | Autor: RTRS

Posebna sjednica u funkciji odbrane Srpske

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je danas u Banjaluci da je posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske u funkciji odbrane Srpske, njenih prava, nadležnost i obaveza potvrđenih Dejtonskim mirovnim sprazumom, a najviše njegovim aneksom četiri.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

- OHR i zemlje koje su ga podržavale nametali su rješenja koja su nazivali kompromisom. Sada znamo da je to lažan kompromis na štetu Srba i zato je vrijeme da se podvuče crta da vidimo gdje smo bili 1995, a gdje sada skoro 25 godina poslije - rekao je Dodik u obraćanju na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske.

On je podsjetio da je cilj "reformi" bio jačanje državnosti BiH, te da od njih ne žive bolje Srbi, Hrvati i Bošnjaci, nego samo stranci koji imaju visoke plate.

- Pitam vas da li su reforme i zakoni koji su nametani donijeli boljitak BiH, da li smo zadovoljini pravosuđem koje je nametnuo visoki predstavnik i da li je od početka bilo zavisno od različitih centara moći. Provodeći selektivnu pravdu pravosuđe je dovelo do još veće podijeljenosti - rekao je Dodik.

Povezane vijesti:

Dodik: Programska deklaracija SDA - program bošnjačke politike

Dodik: BiH nije pravna, funkcionalna, niti održiva

Srpska ugrožavana i razvlašćivana

Posebna sjednica NSRS o neustavnoj transformaciji dejtonske strukture u BiH

Žunić: Cilj bošnjačke politike urušavanje Dejtona i jačanje centralizovane BiH