latinica  ћирилица
11/11/2019 |  16:48 ⇒ 17:28 | Autor: RTRS

Učenici bijeljinske Ekonomske škole u humanitarnim akcijama za Kosmet

Bijeljinska Ekonomska škola poslala je na adresu Odbora za pomoć KiM pismo i poziv, u kojem se vidi velika humanost, volja i želja da pomognu humanitarnu akciju "Za dečiji osmeh na Kosovu i Metohiji 2020" kao i veliku akciju za izgradnju velikog projekta Odbora - Dnevnog centra "Podrži me - 9 januar" u Kosovskoj Mitrovici, saopšteno je iz Odbora za pomoć Srbima na KiM iz Republike Srpske.
Srednja Ekonomska škola, Bijeljina (Foto: radiomitrovicasever.com) -
Srednja Ekonomska škola, Bijeljina (Foto: radiomitrovicasever.com)

Savjet učenika, povodom dana srednjoškolaca koji je 17. novembra, zajedno sa rukovodstvom srednje Ekonomske škole u Bijeljini 18. novembra u 12.20 časova organizuje humanitarnu prodaju kolača i sav prihod od prodaje predviđen je za pomenute humanitarne akcije Odbora.

Savjet učenika pozvao je predsjednika Odbora Milorada Arlova da prisustvuje i prenese svoje utiske i upozna učenike sa životom njihovih vršnjaka, srpskog naroda i djece na Kosovu i Metohiji, kao i aktivnosti Odbora u proteklom i narednom periodu.

Arlov je naglasio da mu je izuzetna čast da prisustvuje ovom jedinstvenom događaju.

- Hvala učenicima i rukovodstvu škole na osjećaju za težinu života našeg naroda na Kosovu i Metohiji. Sa ovim pokazujete vaš patriotizam i snagu humanosti za pomoć. Pokazujete da ćete biti dobri ljudi, čuvati Republiku Srpsku. Hvala i na povjerenju našem Odboru koji mnogo čini za naš narod na Kosovu i Metohiji - rekao je Arlov.

Arlov je zahvalio Ministarstvu prosvjete i kulture i ministarki Nataliji Trivić na podršci humanitarnim projektima i akcijama.

- Hvala što svi zajedno sa Odborom činite da srpska djeca i srpski narod na Kosovu i Metohiji nije sam u ovim teškim vremenima koje traju već pune dvije decenije. Na Kosovu i Metohiji sve prolazi, samo muka i patnja našeg naroda ostaje. Mi im moramo olakšati i da znaju da smo uz njih - rekao je Arlov.

Predsjednik Odbora za pomoć Srbima na KiM pozvao je sve osnovne i srednje škole, lokalne zajednice Republike Srpske da se do 31. decembra uključe i pomognu ovu akciju na ovakav ili slične načine i da pozovu humanitarni broj 1412 koji do danas ima oko 11.000 poziva.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica