latinica  ћирилица
11/11/2019 |  20:33 | Autor: RTS

Tumbaković i Kolarov: Moramo da uradimo šta je do nas

Selektor i kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković i Aleksandar Kolarov poručili su da su u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo pobjede protiv Luksemburga i Ukrajine cilj i da se sačeka eventualni kiks Portugalije.
Aleksandar Kolarev - Foto: RTS
Aleksandar KolarevFoto: RTS

Srbiji je neophodno šest bodova iz dva meča i jedan kiks Portugalije, koja prvo čeka Litvaniju, a potom igra protiv Luksemburga.

- Šanse su minimalne, svjesni sno toga, ali najbitnije je da u ove dvije utakmice utisak bude korektan, da napravimo rezultat i čekamo eventualno iznenađenje. Tako se i ponašamo. Naravno, pratimo i eventualne protivnike u baražu, ništa ne prepuštamo slučaju. Na najprofesionalniji način pristupamo - rekao je Tumbaković na konferenciji za medije u Staroj Pazovi.

Kolarov ističe da ekipa gleda da odradi ono što je do nje.

- Šta će biti sa Portugalijom na to ne možemo da utičemo. Bitno je da mi budemo pravi i budemo spremni ako dođe kiks. Ako ne bude, onda da se spremamo za baraž Lige nacije. Vjerujem da možemo konačno da ''vežemo'' Mundijal i EURO - poručio je Kolarov.

Selektor Ljubiša Tumbaković na predstojećim mečevima neće moći da računa na Filipa Kostića, Milana Pavkova i Marka Gobeljića.

Srbija dočekuje Luksemburg u četvrtak, a tri dana kasnije na stadionu "Rajko Mitić" gostuje Ukrajina.