latinica  ћирилица
12/11/2019 |  15:23 ⇒ 17:48 | Autor: RTRS

Stanari: Domu zdravlja uručena oprema vrijedna 35.000 KM

Domu zdravlja u Stanarima uručena je oprema vrijedna 35.000 maraka. Opremu je donirala kompanija EFT Rudnik i Termoelektrana Stanari.

Nabavljeni su aparati za biohemijsku i imunohemijsku analizu zbog čega su pacijenti dosad morali da putuju u Doboj.

- Oprema omogućava da se rade neke nove analize, tipa hormona, koje dosad nismo radili, tumor markeri koje takođe dosad nismo radili. To je sve bilo na sekundarnom, bolničkom nivou. Јedna od novih analiza je biohemijska analiza gdje možemo raditi CRP koji do sada nismo radili i jedna je od lakših analiza za decu iz razloga što se može iz prsta izvaditi krv - rekla je Biljana Pašalić ljekar.

Zadovoljni su i pacijenti koji se liječe u Domu zdravlja u Stanarima. Vrijednost medicinske opreme, koju je donirala Rudnik i termoelektrana Stanari je 35.000 maraka .

- Potrudili smo se da im poboljšamo uslove rada, a tako i stanovništvu koje koristi usluge Doma zdravlja da na neki način pomognemo da manje putuju i da dobiju bolje usluge - istakao je Savo Mirković direktor RiTE Stanari.

Foto: RTRS

U Domu zdravlja u Stanarima funkcionišu hitna služba, porodična medicina i stomatološka služba.

- Opština kao osnivač je uložila ogromne novce u opremu, u kadrove, uredila prostor. Vlada Republike Srpske je zajedno sa opštinom pomogla kod opremanja, kad su u pitanju vozila, oprema - istakao je Duško Panić načelnik opštine Stanari.

Direktor Doma zdravlja Stanari Nedeljko Đekić dodao je da u Hitnoj medicinskoj službi imaju tri vozila tako da su opremljeni i opremom i kadrom.

- Imamo sedam doktora, ostalo su vozači, medicinsake sestre i tehničari - naveo je Đekić.

RiTE Stanari svojim donacijama, osim u zdravstveni sektor, ulažu i u druge sfere života, posebno u školstvo.