latinica  ћирилица
12/11/2019 |  22:33 | Autor: SRNA

Šef poslovnice banke ukrao novac i pobjegao u BiH

Šef poslovnice banke u Vrlici u Hrvatskoj nestao je sa najmanje 11 miliona kuna /blizu tri miliona KM/ koje je uzeo iz bankovnog sefa i pobjegao u BiH, objavio je večeras portal "Slobodna Dalmacija".
Hrvatske kune (foto: Marko Matijević / mirovina.hr) -
Hrvatske kune (foto: Marko Matijević / mirovina.hr)

Krađa je otkrivena juče ujutru kada šef čiji su inicijali S.D. /59/ nije došao na posao u 8.00 časova, a nisu ga uspjeli naći ni stupiti u kontakt sa njim.

List navodi da su se njegove kolege zabrinule i nastala je uzbuna jer je šef imao ključ od sefa.

Kada su konačno otvorili sef utvrdilo se da je prazan. U njemu je nedostajalo oko 11 miliona kuna domaćeg i stranog novca u raznim apoenima.

Splitsko-dalmatinskoj Policijskoj upravi prijavljeno je da je iz poslovnice banke nestao novac.

- Na mjestu događaja obavljen je uviđaj i prema za sada prikupljenim saznanjima riječ je o krivičnom djelu pronevjere. Za počiniocem se traga, kriminalistička istraga je u toku, a riječ je o većoj količini novca - rekla je Sanja Nazlić iz ove policijske uprave.

Riječ je o krivičnom djelu pronevjere, a ne krađi ili utaji jer se radi o odgovornom licu.

Prema prvim informacijama, S.D. je ispraznio sef najvjerovatnije u petak, 8. novembra, a kako banka ne radi subotom i nedjeljom, imao je dovoljno vremena za bijeg prije otkrivanja krađe i vjerovatno je pobjegao u susjednu zemlju, a da li je odatle produžio dalje utvrdiće policija.

Prema nezvaničnim saznanjima "Slobodne Dalmacije", S.D. je dio novca ostavio jednom članu porodice koji je novac predao policiji. Riječ je o uglednom članu zajednice koji je bio na nekoliko funkcija u gradskim zajednicama i društvima.