latinica  ћирилица
13/11/2019 |  11:45 ⇒ 23:40 | Autor: SRNA

Višković otvorio "Јesenji sajam 2019"

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković otvorio je danas u Banjaluci "Јesenji sajam 2019" na kojem učestvuje više do 150 izlagača iz Srpske, Federacije BiH, zemalja regiona i Evrope.
Radovan Višković - Foto: SRNA
Radovan ViškovićFoto: SRNA

Višković je na otvaranju na Banjalučkom velesajmu istakao je da je posebno zadovoljstvo biti na "Јesenjem sajmu" koji je svake godine bolji.

- Drago mi je što je na Sajmu veliki broj izlagača, ali i što je svake godine kvalitetniji, za šta sam zahvalan menadžmentu Banjalučkog velesajma. Ovo je značajna privredna aktivnost Republike Srpske, jer su na jednom mjestu oni koji žele da investiraju i proizvođači - rekao je Višković.

On je naglasio da Republika Srpska ima potencijale za razvoj, te da trenutno ima najveći broj zaposlenih od trenutka kada se ovaj parametar mjeri u Srpskoj.

- Vlada Republike Srpske prepoznala je značaj ovog sajma, koji ćemo i dalje pomagati. Srpska završava izradu onlajn prezentacije privrede, koja će biti prevedena na više jezika - najavio je Višković.

Višković je pozvao investitore da ulažu u Republiku Srpsku, koja je poželjna destinacija.

Predsjednik uprave Banjalučkog velesajma Dobrica Žugić ocijenio je da je značajno što je ovaj sajam postao tradicionalan i raznovrstan.

- Sajam je izuzetno značajan jer na njemu promovišemo vrijednosti koje ima Srpska - rekao je on.

Načelnik gradskog Odjeljenja za privredu Radenko Komljenović ocijenio je da Banjaluka postaje prepoznatljiva po kvalitetnim sajmovima.

- Opredijeljeni smo da razvijamo kulturu, privredu, sport u našem gradu, s ciljem ostanka mladih - dodao je on.

Predsjednik republičkog Lovačkog saveza Savo Minić rekao je da je Sajam dobra prilika za uspostavljanje i poboljšanje saradnje poljoprivrednika i proizvođača.

Otvaranju Sajma, koji će trajati do subote, 16. novembra, prisustvovali su ministri u Vladi Srpske, kao i predstavnici javnog i društvenog života.