latinica  ћирилица
13/11/2019 |  12:29 ⇒ 12:39 | Autor: SRNA

Šarović i Borenović protiv volje naroda Srpske

Lider SDS-a Mirko Šarović i lider PDP-a Branislav Borenović bili su protiv volje naroda u Republici Srpskoj, koju je predstavljala velika većina u Narodnoj skupštini koja je usvojila značajne zaključke donesene u svrhu odbrane Republike Srpske i njenog normalnog funkcionisanja, piše Infosrpska.
Sarajevo - Foto: RTRS
SarajevoFoto: RTRS

- Zaključci pozivaju na razum, političku realnost, opstanak Republike Srpske, odbranu izvornog Dejtona... Ali između Republike Srpske i "tempirane bombe" /kako predsjednik Francuske Emanuel Makron naziva BiH/ Šarović i Borenović odabrali su "tempiranu bombu", a usprotivili se volji i narodu Republike Srpske, ne usvajajući Zaključke Narodne skupštine - dodaje se u tekstu.

Isti izvor navodi da će Šarović i Borenović svoj rad na razgradnji Republike Srpske nastaviti u Sarajevu gdje će se upravo "kao sluge "saraj čaršije" potruditi da i tu Republici Srpskoj zadaju udarac podržavajući promjenu Poslovnika o radu Predstavničkog doma parlamenta BiH koji im je "doturen" od vodeće bošnjačke partije".

Ovaj portal postavlja pitanje zašto se tako ponaša Mirko Šarović.

- Godinama ovdašnja javnost traži od Agencije za istrage i zaštitu /SIPA/ BiH i samog Mirka Šarovića da se oglase o informacijama i glasinama o njegovoj umiješanosti u ubistvo generalnog direktora Srpskog osiguravajućeg društva "Јahorina" Riste Јugovića 2002. godine na Palama. Odgovora još nema, a o ovome je govorio i Milorad Dodik 27. novembra 2013. godine gostujući na paljanskoj OSM televiziji - naglašava se u tekstu.

Izvor portala Infosrpska navodi da je "Mirko Šarović u Sarajevu ucijenjen čovjek" i da on "mora da služi "saraj čaršiji" upravo zato da bi priču o Risti Јugoviću gurnuo u drugi plan".

- Otuda i sve ovo što radi na štetu Republike Srpske. Zbog takvog ponašanja počeo je da ljuti čak i neke svoje moćne prijatelje u Beogradu - ističe se u tekstu.

Što se tiče Borenovića, dodaje se u tekstu, to je jedna klasična priča "ambicioznog političara u pokušaju čiji su dometi mali".

- Zato bi on preko reda na neku funkciju, koju mu za sada, mogu obezbijediti samo stranci ili političko Sarajevo - zaključuje se u tekstu.