latinica  ћирилица
13/11/2019 |  12:56 ⇒ 17:44 | Autor: RTRS

Cvijanović: Problem - neformiranje vlasti BiH i Federacije

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je tokom razgovora sa novoimenovanom ambasadorkom Švedske u BiH Јohanom Stromkvist da osnovni problem predstavlja to što ni 13 mjeseci od izbora nije formiran novi saziv Savjeta ministara, kao ni vlast na nivou Federacije BiH.
Željka Cvijanović i Јohana Stromkvist - Foto: RTRS
Željka Cvijanović i Јohana StromkvistFoto: RTRS

Cvijanovićeva je naglasila da sprovođenje izborne i demokratski izražene volje građana ne može biti predmet političkih uslovljavanja.

Ona je rekla da je blokiranje procesa formiranja vlasti onemogućilo i napredak BiH na evropskom putu, te istovremeno zaustavilo brojne reformske i razvojne procese od kojih dugoročno zavise institucionalna i politička stabilnost, kao i životni standard građana oba entiteta, saopšteno je iz Kabineta predsjednice Republike Srpske.

Cvijanovićeva i Stromkvistova su razgovarale o političkoj i ekonomskoj situaciji u Srpskoj i BiH, procesu evropskih integracija, te izazovima sa kojima se BiH suočava na tom putu.

Predsjednica Srpske je poželjela dobrodošlicu ambasadorki Švedske, te izrazila očekivanje da će dobra saradnja institucija Republike Srpske i Švedske biti unaprijeđena.