latinica  ћирилица
14/11/2019 |  07:46 ⇒ 09:13 | Autor: sputniknews.com

Pucnjava u ruskom koledžu, poginule dvije osobe (FOTO/VIDEO)

U pucnjavi na građevinskom koledžu u Blagoveščensku poginule su dvije osobe, dok su tri povrijeđene, saopštila je pres-služba Ministarstva unutrašnjih poslova Amurske oblasti.
Pucnjava na građevinskom koledžu, Blagoveščensk (foto:  Sputnik / Elena Koteйko) -
Pucnjava na građevinskom koledžu, Blagoveščensk (foto: Sputnik / Elena Koteйko)

Policija je saopštila da je mladić dotrčao do patrolne policije koja se nalazila u blizini i saopštio da je nepoznata osoba otvorila vatru kod koledža.

- Kada su se inspektori popeli na drugi sprat škole, vidjeli su čovjeka sa oružjem. On je pucao na inspektore, policajci su odgovorili. Prestupnik je bio blokiran u amfiteatru - saopštili su u policiji.

Napadač je izvršio samoubistvo. 

- Na lice mjesta su pronađena tijela dvoje mladih ljudi, uključujući čovjeka koji je pucao. U incidentu su, preliminarno, povrijeđene i tri osobe - navodi se u saopštenju.

Studenti i personal koledža su napustili zgradu.

Kako je saopštio Istražni komitet Rusije, vatru je otvorio 19. godišnji student koledža iz lovačkog oružja. Druga osoba koja je poginula je njegov vršnjak, dok su troje od 17, 19 i 20 godina – hospitalizovani. Јedan je u teškom stanju.

Foto: Sputnik / RIA Novosti

Gubernator Vasilij Orlov je naveo da je napadač bio sam. On je izrazio saučešće porodicama nastradalih i izjavio da će vlasti pružiti svu potrebnu pomoć.

U grupi su ga maltretirali

Prema preliminarnim podacima, razlog za pucnjavu je mogao biti konflikt među vršnjacima. Student poljoprivrednog koledža, koji se nalazi pored građevinskog, rekao je Sputnjiku da je student koji je otvorio vatru bio maltretiran.

- U grupi su ga maltretirali. On je počeo da puca na ulici - izjavio je sagovornik agencije koji je imao poznanike koji su znali napadača.

On je dodao da su zbog pucnjave studenti evakuisali.