latinica  ћирилица
14/11/2019 |  08:22 ⇒ 08:26 | Autor: SRNA

Večeras svečana ceremonija otvaranja festivala "Prvi kadar"

Međunarodni filmski festival "Prvi kadar", nakon Zvornika, svoj karavan premješta u Istočno Novo Sarajevo, gdje će večeras u Kulturnom centru biti upriličena svečana ceremonija otvaranja drugog dijela ove jedinstvene umjetničke manifestacije, 13. po redu.
Da ne vidi zlo! - Foto: RTRS
Da ne vidi zlo!Foto: RTRS

U muzičko-filmskom dijelu programa ove ceremonije koja je zakazana za 19.00 časova trebalo bi da nastupi plesna grupa "Nika" sa Sokoca, nakon čega slijede projekcije dokumentarnog filma "Ogledao Amerike", autora Artura Baldera iz SAD i kratkog igranog filma "As treins go baj" /As trains go by/ Aleksandra Vujovića iz Crne Gore.

Konferencija za novinare planirana je u 13.30 časova, a potom slijedi projekcija dokumentarnih filmova u takmičarskom programu "Speleonat/Pod kamenim nebom" Sonje Đekić iz Srbije i "Vrijeme i plima" Marlin van der Verf iz Holandije.

Za štićenice Kazneno-popravnog zavoda Kula za 14.00 časova predviđena je specijalna projekcija odabranih filmova sa 13. "Prvog kadra", koja je zatvorena za javnost.

Festival će biti zatvoren u subotu, 16. novembra, u Istočnom Sarajevu svečanim uručenjem nagrada i premijernim prikazivanjem filma "Pijavice".

Pokrovitelj festivala je Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, a ovu prestižnu manifestaciju podržali su grad Zvornik, opštine Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo i Adiko banka.

Medijski pokrovitelji su RTRS i SRNA.