latinica  ћирилица
14/11/2019 |  10:50 | Autor: B92

Tomašević: Netačno da je Srbija dala više para

Generalni sekretar KSS Dejan Tomašević je govorio o predstojećoj odluci o domaćinu kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre.
Dejan Tomašević (foto: www.frodo.at) -
Dejan Tomašević (foto: www.frodo.at)

- U petak, do nekih popodnevnih časova, Izvršni odbor FIBA bi trebalo da donese odluku i da objavi rezultate, odnosno imena domaćina muških kvalifikacionih turnira. Za kvalifikacioni turnir u ženskoj konkurenciji mislim da će odluka biti donijeta u ponedjeljak, pošto se do nedjelje u Aziji igraju kvalifikacije za kvalifikacije - naveo je Tomašević.

Kako je istakao, uz Srbiju, Hrvatsku i Litvaniju postoji još jedan kandidat.

- Kanada je izrazila želju i platila potrebnu kotizaciju. Ako bude tako, onda ćemo mi biti jedni od domaćina. Nekoliko puta sam se čuo sa funkcionerima iz Hrvatske i Litvanije, Košarkaški savez Srbije ima dobre relacije sa njima, a bili smo u kontaktu i sa zemljama koje su najavile kandidaturu, ali su potom odustale, poput Turske, Grčke i Poljske - dodao je Tomašević.

On je iskoristio priliku i da demantuje pojedine navode u srpskim medijima.

- Pojavile su se informacije u novinaram da je Srbija ponudila veći novac od Litvanije i Hrvatske. To nije istina, tačno se zna koliko iznosi kotizacija, to određuje FIBA i svi smo morali isti iznos da uplatimo - istakao je Tomašević.

Činjenica da je Srbija bila organizator kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre 2016. godine može da bude otežavajuća okolnost.

- Ako bude više od četiri kandidata onda ćemo imati najmanje šanse jer se uglavnom smatra da treba da se da šansa drugima da organizuju kvalifikacije. Јa se nadam da ćemo dobiti bar jedan kvalifikacioni turnir, ako ne i oba - dodao je Tomašević.