latinica  ћирилица
14/11/2019 |  11:30 | Autor: RTS

Vučić Muru: Važno što je London tražio od Prištine da ukine takse

Direktor za politička pitanja Forin ofisa Ričard Mur rekao je da pozdravlja napore za stabiliziciju odnosa u regionu. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je Muru prenio utiske sa sastanka u Parizu i istakao da je veoma važno što je i Velika Britanija tražila od prištinskih vlasti da ukinu takse.
Vučić i Mur (foto: Predsjedništvo Srbije) -
Vučić i Mur (foto: Predsjedništvo Srbije)

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa generalnim direktorom za politička pitanja u Ministarstvu za spoljne poslove i poslove Komonvelta Ujedinjenog Kraljevstva Ričardom Murom, sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima i situaciji u regionu.

Vučić je rekao da je za Srbiju važno jačanje političkog dijaloga sa Ujedinjenim Kraljevstvom, posebno u novim okolnostima, koje nastaju nakon izlaska te zemlje iz Evropske unije, navodi se u saopštenju Službe za saradnju s medijima predsednika.

Zahvalio je na kontinuiranoj podršci Ujedinjenog Kraljevstva evrointegracijama Srbije, ali i naglasio potrebu za postojanjem jasnog plana za proširenje EU i vremenskog okvira za članstvo, jer je proces evropskih integracija Zapadnog Balkana od suštinskog značaja za mir i stabilnost u regionu.

Muru je prenio utiske sa sastanka u Parizu i mogućnostima za nastavak dijaloga Beograda i Prištine i, s tim u vezi, istakao da je veoma važno što je i Velika Britanija tražila od prištinskih vlasti da ukinu takse.

Vučić je političkog direktora Forin ofisa upoznao sa inicijativom za primjenu četiri slobode, kretanja ljudi, robe, usluga i kapitala, na Zapadnom Balkanu, pokrenutoj sa premijerima Albanije i Sjeverne Makedonije.

Ričard Mur je rekao da pozdravlja napore za stabiliziciju odnosa u regionu. On je naglasio da Forin ofis podstiče jačanje političkog dijaloga između Srbije i Ujedinjenog Kraljevstva i najavio radne posjete, koje bi doprinijele jačanju saradnje dvije zemalje u različitim oblastima od zajedničkog interesa, uključujući i odbranu.