latinica  ћирилица
14/11/2019 |  12:41 ⇒ 14:01 | Autor: SRNA

Sutra u Mostaru sastanak SNSD-a i HDZ-a BiH o formiranju vlasti

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da će sutra u Mostaru razgovarati sa rukovodstvom HDZ-a o mogućnostima formiranja vlasti na nivou BiH, te poručio da Republika Srpska neće prihvatiti nikakav dokument koji liči na priču o Godišnjem nacionalnom programu za pristupanje NATO-u /ANP/.

Dodik je rekao novinarima u Banjaluci da problem u formiranju vlasti na nivou BiH nije HDZ, te da odavno ne prati šta govori lider SDA Bakir Izetbegović.

- Odavno znam da sve što kaže nije istina. Dakle, do njih je. Ovdje je jasno da Srpska neće prihvatiti nikakav dokument koji može da liči na priču o ANP. Nismo glupi da kažemo - nazovite vi to kako hoćete, a onda to pošaljete u Brisel i oni to smatraju kao ANP. Zar stvarno misle da smo toliki kreteni? Naravno da nismo - poručio je Dodik, koji je srpski član Predsjedništva BiH.

On je ocijenio kao potpuno nerealno to što političko Sarajevo traži od SNSD-a da ovaj tehnički dokument bude iznesen pred Savjet ministara koji u svom sastavu danas nema nijednog člana SNSD-a.

- Kada bi oni to usvojili, kako je juče rekao i lider SDS-a Mirko Šarović, to znači da bi se otvorila vrata za rekonstrukciju vlasti, odnosno novu strukturu vlasti. Mi u Savjetu ministara nemamo nikoga i onda oni polako pokušavaju da prenesu odgovornost na nas i kažu - vi ćete donijeti odluku koja će glasiti tako i tako kada sutra sjednete tamo... E nećemo, pa da vidimo kako će to izgledati sa njima /predstavnicima opozicije u Srpskoj/ u Savjetu ministara - poručuje Dodik.

Povezane vijesti:

Čović nakon sastanka sa Izetbegovićem: Rješenje do kraja iduće sedmice