latinica  ћирилица
14/11/2019 |  19:06 | Autor: SRNA

Brnabić: Ispravna odluka Vučića da ne ide u Zagreb

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocijenila je kao ispravnu odluku predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da ne ode na samit Evropske narodne partije u Zagreb i navela da bi Srbija postupila drugačije da je bila domaćin.
Ana Brnabić - Foto: TANЈUG
Ana BrnabićFoto: TANЈUG

Brnabićeva je naglasila da Vučić nije želio dalje da antagonizuje situaciju, kao i da je ponovo poslao poruke mira i tolerancije.

- Da smo mi domaćini, mi bismo bili drugačiji - rekla je Brnabićeva novinarima u Parizu poslije učešća na Govtek samitu, prenose beogradski mediji.

Ona je navela da je Vučić jasno obrazložio svoju odluku i da ona nema šta tome da doda.

- Reći ću da mi je žao, jer je svaka prilika za posjetu - dobra prilika - navela je Brnabićeva.

Ona je ukazala na to da se u Hrvatskoj vodi nevjerovatna hajka protiv Srbije i svega što radi Vučić kako bi Srbija išla ka budućnosti, ali i cijeli region.

- Za mene je to nevjerovatno jer Hrvatska je bila samo domaćin, a organizator Evropska narodna partija i kao domaćini trebalo bi da se malo drugačije ponašaju prema pozivima sa strane. To je njihova stvar, ali žao mi je što je do ovoga došlo - rekla je Brnabićeva.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odlučio je da ne putuje u Zagreb na kongres EPP-a, a kao razlog je naveo medijsku harangu koja se vodi u gotovo svim hrvatskim medijima protiv njegovog dolaska u Hrvatsku i to da ne želi da utiče na dodatno pogoršanje položaja Srba u toj zemlji.

Vučić, koji je pozvan na kongres 20. i 21. novembra kao lider Srpske napredne stranke /SNS/, uputio je pismo predsjedniku Evropske narodne partije Žozefu Dolu u kojem je obrazložio svoju odluku i zahvalio za poziv da se obrati na tom skupu.